– Oj, her har de utvidet!

Gutten i Stikka og Følget dytter seg inn dørene på Bambus Sushi i Sandvika. Lokalet er nærmest doblet etter oppussingen i våres. Det er lunt, stramt og delikat, mye av den gode atmosfæren er ivaretatt, i alle fall ved første øyekast.

En smilende servitør viser det lille selskapet et hyggelig bord for to. Gutten har utsikt ut mot veien, Følget følger fornøyd med på kokkene som svinger seg på det åpne kjøkkenet.

– Det gir en skikkelig restaurantfølelse å komme inn her. Det mangler bare hvite duker, sier Følget og tar en bit av rekechipsen som har blitt plassert på bordet.

Ut og spise i helgen? Her er flere anmeldelser

Går for det anbefalte

Gutten i Stikka kikker på den gule menyen. Den er lang, innholdsrik og varierende.

– Men det må den jo være, den skal romme sushi, vietnamesisk, japansk og thailandsk mat. Det skal være mulig å finne noe som frister her.

– Jeg vil ha en Kylling Satay, sier Følget.

Gutten i Stikka går for dagens fisk som visstnok skal være anbefalt av kjøkkensjefen.

Det er alltid spennende å prøve ut anbefalingene. Så gjenstår det å se om kjøkkenet virkelig mener det, eller om det bare er gimmick for å supplere på menyen.

Les flere artikler om mat og vin

– Servitøren er kort, rask og effektiv. Akkurat idet Følget begynner å bli litt utålmodig blir maten plassert på det brune bordet.

– Dette ser jo veldig bra ut, sier Følget og beundrer den rosa orkideen som lyser opp fra tallerkenen. Sammen med wokede grønnsaker gir den farge til retten.

– Kyllingen er perfekt stekt, den er fortsatt saftig og veldig smakfull. Peanøttsausen er litt sterk, men jeg liker det. Risen kunne kanskje vært kokt et lite minutt mindre, men dette er absolutt bra, sier Følget.

Usikker på metode

Gutten i Stikka er litt usikker på om dagens fiskerett skal angripes med gaffel, kniv eller skje først. Retten består av to store stykker steinbit, grønnsaker og en god porsjon suppe.

– Grønnsakene er for store for skjeen, og suppa er for tynn til å henge med maten på gaffelen. Jeg må nok stykke det opp først, og så spise det som en suppe, sier Gutten og setter i gang arbeidet.

– Suppa er kremet og god, det er masse smak her. Fisken er saftig, og et stort utvalg av grønnsaker gjør den spennende. Det er squash, bambusskudd, rød paprika og sopp, trolig aroma-sjampinjong. Kanskje ikke en innertier, men det er absolutt smakfullt, dette, sier Gutten.

– Fisken drukner litt i alt det andre, men jeg har planer om å spise opp.

Flagget sin egen anmeldelse

Restauranten begynner å fylles opp. Det er tydeligvis et populært sted, selv på en vanlig hverdag rett etter arbeidstid. Forrige gang Budstikkas utsendte var på Bambus, ble det delt ut heder, ære og 24 poeng. Det har de levd godt med, så godt at anmeldelsen er plassert i et skilt ute på gaten.

– Dagens kake var ikke noe dårlig valg. Tre lag med sjokolade, kraftig og bløt. Helt perfekt, skryter Følget.

Gutten er ikke like euforisk for sin Kokoskrem med bringebærsaus.

– Jeg elsker kokos, men her leter jeg etter smaken av det hvite kjøttet. Den er tam, og ikke noe her som minner om krem. Den puddingaktige konsistensen kunne vel fungert, men da må den også annonseres som en pudding. Men pluss for en musikalsk presentasjon og en herlig bringebærsaus.

Fornøyde

I overkant av 700 kroner fattigere er det helt greit å forlate Bambus sushi denne varme ettermiddagen.

– En fin dag. De har tapt seg litt siden forrige runde, de mangler litt fingerspitzgefühl på maten og servicen, sier Følget.

– Men alt i alt er det bra, de skal være fornøyd med disse poengene. Det er fortsatt et godt sted å svinge innom for å spise. Dessuten har de et stort og fristende take away-tilbud, sier Gutten i Stikka.

– Du orker vel ikke…?

– Nei, nei, ikke nå! Men en annen gang.