Lidenskapen ble butikk

DRØMMEN: Bård Risan forlot en sikker elektrikerjobb og gikk over til en veteranbilbutikk, Rud Vintage Garage, basert på egen innsats og usikker inntekt. – Jeg har aldri angret ett sekund, sier han godt fornøyd.

DRØMMEN: Bård Risan forlot en sikker elektrikerjobb og gikk over til en veteranbilbutikk, Rud Vintage Garage, basert på egen innsats og usikker inntekt. – Jeg har aldri angret ett sekund, sier han godt fornøyd.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter rundt 30 år la Bård Risan (49) bort elektrikerutstyret til fordel for eget veteranbilutsalg, Rud Vintage Garage.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no – bestill abonnement her

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.)

I 31 1/2 år, for å være nøyaktig, jobbet Bård Risan som elektriker hos Lefdal Installasjon. I de siste 15 av disse årene gikk han svanger med veteranbildrømmen.

– Ja, lidenskapen er blitt butikk, forteller en stolt og ivrig mann fra Vøyenenga, Bård Risan.«Babyen» heter Rud Vintage Garage, etablert i våres og naturlig nok med beliggenhet på Rud, bilbyen i Bærum.

Hovedfokuset ligger på biler fra 50-, 60-og 70-tallet, og spekteret er bredt hva opprinnelsesland angår. Her kan man besiktige og handle veteranbiler i alle prisklasser og fra alle verdenshjørner, klassikere som Mustang, Plymouth og Chevrolet, men også mer nærliggende klassikere som Opel, Volvo og Volkswagen.

– Dette er ingen amcar-forretning. Her finner du en salig blanding av mange ulike bilmerker fra mange land, understreker den ektefødte Vøyenenga-mannen.

LES OGSÅ:

Kunder i kø for BMWs elbil-nyhet

– Det er nesten ingen rånere igjen

Grønt lys hjemme

Med full støtte på hjemmebane hos samboer og to sønner ble Rud Vintage Garage åpnet i mai tidligere i år.

– Nå er jeg nesten 50 år. Skulle jeg gjøre noe annet her i livet, måtte det bli nå – før jeg ville bli altfor gammel. Det er bedre å hoppe i det, enn å tenke for lenge.

Som sagt, så gjort. Konseptet med garage, eller garasje på norsk, har Risan hentet fra USA og England.

– Derav navnet på butikken også, med tanke på hvem jeg handler med, forklarer han.

– Hjertet mitt har alltid banket for eldre biler, biler med sjel, helt tilbake til da jeg som åtteåring begynte å samle på bilkort. Som privatperson har jeg hatt 150 biler opp gjennom årene. Det er en stund siden jeg har sluttet å telle. Du kan vel heller si, mens andre bytter damer, bytter jeg biler, humrer Risan.

Selvlært

Bård Risan bruker nettet og kontakter til å hente biler til forretningen på Rud.

– Eller at folk kommer hit med en bil som de tilbyr meg. Eller at jeg oppsøker bilklubber i Sverige og Danmark. Det er bare en times flytur unna. Jeg bruker også kontaktpersoner i USA. Eller noen få ganger handler det også om impulskjøp.

Selvlærte Risan gjør mye av skruingen selv, men han er nøye på at mekkingen ikke foregår i forretningslokalet.

I tillegg får jeg god hjelp av begge sønnene mine. Eldstemann på 21 år er også bilmekaniker. Men dagene blir likevel ofte lange, 12–14 timers økter.

– Det går ut over egen fysisk trening. Men jeg lover bedring. Når det er sagt, har jeg aldri angret ett sekund på mitt valg; lidenskapen som ble butikk, smiler Bård Risan bredt i skjegget.

Flere bilsaker fra Budstikka finner du her!

Artikkeltags