Det var ingenting å si på oppmøtet da Vollen vel kunne ønske velkommen til felles nyttårsfeiring i Vollen søndag kveld.

Arrangementet, som i år ble arrangert for tiende gang, samler godt over 1000 mennesker fra Vollen og nærområdene. Inspirasjonen har styremedlemmene hentet nordpå, nærmere bestemt i Bodø.

– Da vi fikk nyss om at det var slik de gjorde det der bestemte vi oss  for å gjøre det samme her, sier Knut Førsund, leder av Vollen vel.

LES OGSÅ: Lover spektakulært fyrverkeri i Vollen

Slo på stortromma

De første årene var det 200-300 mennesker som deltok, mens godt over 1000 mennesker har vært med på arrangementet de seneste årene.

Bildeserie

Nyttårsfeiring i Vollen

SE BILDENE:

– Det er nogenlunde samme antall hvert år, og det er stort sett barnefamilier som møter opp, sier Førsund.

I år som i fjor og året før der ønsket Førsund de fremmøtte velkommen og sørget også for at det ble avsunget to vers av «Deilig er jorden» før årets fyrverkeri lyste opp Asker-himmelen. I anledning 10-årsjubileet hadde vellet brukt 5000 kroner mer enn de pleier på fyrverkeriet.

– Vi får 10.000 kroner i tilskudd fra Asker kommune hvert år. Hele arrangementeet koster rundt 40.000 kroner, anslår Førsund, som beskriver årets fargesprak på himmelen som "fantastisk".

Viktig kulturhistorie

I Skuibakken i Bærum var over 500 mennesker møtt opp for å overvære årets nyttårsfyrverkeri. Ifølge Morten Haugerud i Skuibakkens venner er det ny rekord. Det er åttende året på rad Skuibakkens venner står for arrangementet, med støtte fra Bærum kommune.

Bildeserie

Nyttårsfeiring på Skui

SE BILDENE:

Klokken fire begynte folk å gå i fakkeltog fra sletta og oppover mot kulen. Der ventet varm gløgg, et sprakende vardebål og nyttårskonsert med Skui Brass på Kongetribunen.

LES MER: Nostalgi: Folkefest i Skuibakken

I år var også Bjørn Frodahl, leder for Asker og Bærum historielag, invitert for å holde kveldens tale.

– Jeg vil snakke spesielt om betydningen av å ivareta vår felles kulturhistorie. Sånn sett er Skuibakken et særdeles egnet sted for å gjøre det, sa Frodahl i forkant av arrangementet.

I sin tale snakket Frodahl også om identiet og stedstilhørighet.

– Det er kanskje ekstra viktig i Asker og Bærum som har en eksplosjonsartet utvikling og innflytting, sier Frodahl.