Politiet: – Det er nesten så jeg er imponert

ROLIG FEIRING: Ifølge politiet gikk folk i Asker og Bærum inn i det nye året uten større dramatikk. Her fra en tidligere nyttårsfeiring på Bærums Verk.

ROLIG FEIRING: Ifølge politiet gikk folk i Asker og Bærum inn i det nye året uten større dramatikk. Her fra en tidligere nyttårsfeiring på Bærums Verk. Foto:

En brann i en søppelkasse og én uttrykning til slåsskamp. Nyttårsaften i Asker og Bærum skal ha vært av det rolige slaget.

DEL

Det bekrefter operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

– Jeg vil påstå at det har vært en roligere natt her ute enn det vanligvis er på en vanlig helg. Det er nesten så jeg er imponert, sier operasjonsleder Pedersen.

Da det var tre kvarter igjen av det gamle året var politiet likevel på plass i en leilighet i Asker der to menn slåss så busta føk. Ifølge Pedersen skal en av slåsskjempene ha fått noen slag i hodet og mistet en tann i basketaket.

– Han ble sjekket for hjernerystelse på stedet og tatt hånd om av ambulansepersonell. Den andre mannen er pågrepet og sitter fortsatt i arresten hos oss, sier Pedersen.

Hva som var foranlednngen til slåsskampen er ikke kjent.

LES OGSÅ: Container full av fyrverkeri plyndret

Bil skadet av søppelbrann

Politiet rykket også ut til Vollen like etter klokken 2 i natt, etter melding om brann i en søppelkasse.

– En bil som stop parkert like ved skal ha fått skader etter brannen, og vi vil sjekke dette nærmere iløpet av dagen i dag, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Feiret med felles fyrverkeri for 10. gang

Som forventet fikk politiet flere klager på fyrverkeri i løpet av natten, men det var aldri knyttet noen farlige situasjoner til dette.

– Folk har ulik terskel for å ringe til politiet, og vi har fått veldg mange klager på nettopp fyrverkeri gjennom hele helgen, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Fyrte av nyttårsraketter i Skuitunnelen

Stille på legevakten

Også hos legevakten har det også vært en stille og rolig natt, forteller teamleder Reidun Eid.

På dagtid nyttårsaften hadde legevakten lange køer av folk som ønsket tilsyn fra lege, men de forsvant da kvelden kom.

– Vi har hatt den beste nyttårsaften på fjorten år, det har ikke vært en eneste hodeskade, fallulykke eller andre alvorlige hendelser, sier hun.

LES OGSÅ: Ber folk melde fra om speilblanke veier i sosiale medier

Det nærmeste Eid kommer dramatikk natt til første nyttårsdag var en person som fikk en liten brannskade fra et stjerneskudd.

– En blemme i hånden, forklarer Eid.

Artikkeltags