STABÆK - RØA 0-2

Lørdag var nemlig Røa på besøk på Nadderud - og gjestene fra den andre siden av Oslo-grensen vant 2-0, etter to scoringer rett før pause av Synne Jensen.

– Vi var ikke gode i første omgang. Vi manglet tilstedeværelse både fysisk og mentalt. Det er tredje kampen på en uke, og vi hadde tunge bein, men vi tar fullt ansvar for den svake omgangen selv. Første omgang var bare langt under hva vi forventer. I andre omgang prøvde vi, men de spilte defensivt. De ledet jo, vi ga vekk kampen i de første 45 minuttene, sier Vanja Stefanovic kontant rett etter kampslutt.

Selv om det tidvis var jevnt, og med mye hard kjemping, var nemlig Røa det beste laget ute på Nadderud-matten lørdag. Før pause tok Røa mer og mer over etter en halvtimes spill, mens etter pause lå gjestene kompakt og stoppet det meste Stabæk kom med - selv om de var heldige da Katarina Naumanen smalt ballen i tverrliggeren rett etter hvilen.

– Det mangler konsentrasjon, energi, entusiasme og de små detaljene. Vi manglet det, og vi anerkjente det i pausen, sier Stefanovic, og får støtte fra sin jamaicanske spiss, nysigneringen Tiffany Cameron.

– I første omgang manglet vi kampviljen. I forrige kamp mot Lillestrøm, selv om vi tapte 4-0, jobbet vi hardt og skapte mange sjanser fra start av. Dette er tredje kamp på åtte dager, og man merker at vi er litt slitne. Men det er ingen unnskyldning, fordi motstanderne våre er også slitne, sier Cameron.

LES OGSÅ: Keeper på bunnlaget, klar for VM

Bunnlag

Tapet gjør at Stabæk blir liggende sist på tabellen, med ett poeng på syv kamper, og med 1-15 i målforskjell.

– Har du tro på at poengene vil komme tidsnok?

– Definitivt, sier Stefanovic.

– De første 60 minuttene mot Lillestrøm var gode. Men, det holder liksom ikke hele veien inn. Og selvfølgelig, vi manglet Melissa Bjånesøy og Silje Blakstad i dag, vi måtte gjøre noen endringer på laget. Men jeg er positiv. Dette er en fin gruppe med masser av talent, det handler bare om å få det beste ut av laget.

– Og hvordan skal du få til det? Er det bare å få spillere tilbake?

– Spillerne anerkjenner hva som kreves for å komme på nivået som kreves. Vi har ikke mye erfaring, og spillerne tenker kanskje for mye på hva som skjer om de gjør en feil. Det er en prosess for oss, det å bygge et helt nytt lag.

 

To mål på to minutter

Det tok 32 minutter før vi fikk den første sjansen lørdag, da et skudd fra Maria Hiim spratt oppå tverrliggeren før det gikk over.

Stabæk svarte da Rikke Thorkildsen fikk lagets eneste sjanse før pause noen minutter senere, men avslutningen fra 20 meter, etter godt forarbeid fra Chinyelu Asher, strøk stolpen.

Stabæk, og spesielt midstopper Guro Bergsvand, gjorde en god defensiv jobb i kampen, men etter et Røa-trykk kom 1-0 to minutter før pause.

En lang pasning i bakrom fant Synne Jensen - som spilte i Stabæk så sent som i fjor - alene gjennom. Jensen var kald i avslutningsøyeblikket, og sendte ballen mellom beina på sin tidligere lagkamerat Ingrid Hjelmseth.

Rett før pause fikk så Røa straffe etter en duell etter en corner. Igjen var det Synne Jensen som fikk sjansen, og igjen var hun kald. 2-0 til Røa.

LES OGSÅ: Klart for hett lokaloppgjør i cupen

– Tøff start

Foruten det nevnte tverrliggertreffet etter hvilen, var det relativt sjansefattig i de siste 45 minuttene lørdag. Stabæk hadde småpent spill uten tellende resultat ved et par anledninger, og Tiffany Cameron jobbet og slet på topp, uten å komme til de store sjansene.

Og når heller ikke Røa skapte voldsomt mye etter hvilen, endte det 0-2 på Nadderud lørdag.

– Det har vært en tøff start på sesongen, men vi begynner å finne ut av ting, og skape sjanser. Men tingen er at når vi skaper sjanser, så må vi sette dem også. Det er det siste som mangler nå. Dette vil ta litt tid, men det som er viktig nå er at vi henter oss inn, og jobber med oss selv i de neste dagene. Vi må se oss selv i speilet, og se på hvordan vi kan bli bedre, sier Cameron.