Jeg leste med stor interesse politiker Stein Stugus forslag i Budstikka 18. november om en debatt rundt beliggenheten for et nytt fotballstadion i Bærum.

Som kjent har Stabæk arbeidet lenge for å få et nytt og større stadion på Nadderud.

Det kan se ut som om et stadion kan la seg realisere langs Gamle Ringeriksvei – trangt men greit?

Min undring går litt lenger og bredere, og den er om dette er den beste beliggenheten for alle som er glad i fotball, sett med øynene fra Asker-, Bærum- og Stabæk-patrioter, og ikke minst sett overordnet fra de berørte kommuner og det gode næringsliv her vest for Lysakerelven?

Disse to kommunene her vest for Oslo har, etter mitt skjønn, et godt og konstruktivt samarbeid på mange områder, og kanskje kunne det også strekke så langt at dette kunne utvides til å favne et nytt fotballstadion?

Det hersker vel liten uenighet om at det planlagte stadionet på Nadderud ligger trangt til og tilgjengeligheten kunne vært bedre. Under eliteseriekamper brukes lokalveiene, fortauene og gressplener til parkering, og trafikksikkerheten er laber.

Ved å bygge slik Stugu fremmer, vil bil-, sykkel- og fotgjengertilgjengelighet bli betydelig bedre.

Tilgjengelighet med offentlig kommunikasjon til et stadion på Nadderud må sies å være bra, noe som også en beliggenhet i Sandvika vil være.

Et annet meget godt poeng ved å bygge i Sandvika er at dette vil frigjøre hele arealet som i dag okkuperes av Bærum Sportsklubbs anlegg på Kadettangen.

Når vi nå ser hvor stor bruken av badeanlegget på Kadda er blitt, friluftslivet på Kalvøya og de nye gode båt-/bryggeanlegg som er anlagt, er det min oppfatning at Bærum Sportsklubb bør finne seg en ny beliggenhet.

En treningsbane må kunne innpasses på Kadettangen, slik vi ser det både på Nadderud og Føyka, mens A-lagskamper for Asker, Bærum og Stabæk må kunne legges til det nye stadionet.

Ved å bygge et stadion for eliteseriespill i Sandvika som foreslått, kunne vi kanskje se at lokalklubbene i begge kommuner kunne utvide et samarbeid og få en «felles» eliteserieklubb som de unge kan identifisere seg med.

Næringslivet her vest for Oslo er sterkt, stort og solid, og det er mange fra lokalmiljøene som sitter i besluttende posisjoner.

Vi vil etter mitt skjønn kunne få en god breddefotball og samtidig få en eliteserieklubb som alle her, både næringsliv og private, kan identifisere seg med.