Skip to main content

WOW – sjekk hvor Symesterskap-Eva jobber

KLER PÅ MOTELØVENE: Eva Kittelsen fra Asker er finalist i Symesterskapet på NRK. Til daglig jobber hun for Varner-gruppen på Slependen.
KLER PÅ MOTELØVENE: Eva Kittelsen fra Asker er finalist i Symesterskapet på NRK. Til daglig jobber hun for Varner-gruppen på Slependen.

Mandag kan Eva vinne Symesterskapet på NRK. Til daglig er det sjelden hun får sjansen til å sy noe selv.

Men som innkjøpsassistent hos WOW, kleskjeden for unge jenter, er hun i hvertfall tett på moteplagg, hver eneste dag.

– Jeg følger opp vareprøver og kommuniserer med fabrikkene som produserer klærne for Varner-gruppen. Jeg har også drevet endel med print på pysjene til WOW. De fra i fjor, for eksempel, med søte dyr som sover og sånne ting, er mine tegninger. Og til våren kommer det flere andre klær med blomsterprint jeg har tegnet, sier Eva.

LES OGSÅ: Klesgigant til topps på etisk handel

To lokale i finalen

Men selv om hun jobber med mote, er det sjelden småbarnsmoren får satt seg ned ved egen maskin for å sy. Derfor meldte hun seg på Symesterskapet, bare for "å gjøre noe gøy".

De siste syv ukene har TV-seerne fulgt henne på NRK1 der Eva og de andre deltagerne har fått vise hva de er gode for bak en symaskin. Hver uke har en av dem måtte reise hjem, mens Eva - som har imponert dommerne mer enn én gang er kommet til finalen.

Også Marius Ekdal-Gomes fra Bærum og Ida Møsth Jonassen fra Trondheim er kommet til finalen.

Alltid sist ferdig

– Det var rart å se seg selv på TV, men det har gått bedre etterhvert. Selv om jeg vet at jeg sjelden ble ferdig i tide, har de nok gjort et litt større nummer ut av det enn det var, sier Eva.

For hver uke har TV-seerne fått med seg at den som løfter foten sist av sypedalen, det er Eva.

– Jeg liker å jobbe pirkete. Men når jeg først blir ferdig så blir det jo bra, sier Eva.

Ifølge henne har noe av det morsomste vært å høre hva dommerne sier om prestasjonene når deltagerne ikke er tilstede.

LES OGSÅ: Mener barn bør lære seg å sy

Sydde klær selv som tenåring

Tilværelsen som TV-kjendis har hun ikke merket stort til.

– Jeg har ikke det, men farmor har fått mye oppmerksomhet. Hun får mange telefoner fra venner og bekjente av henne som følger med på programmet. Det er jo litt gøy, siden det er hun som lærte meg mye av det jeg kan i dag, sier Eva.

I et tidligere intervju med Budstikka fortalte Eva at hun som tenåring syntes det var vanskelig å finne klær som passet hennes verdier som mormoner. Dermed begynte hun å sy antrekkene sine selv.

– Det var et behov for det. I kirken er det et ønske at vi dekker til skuldrene og ikke bruker for korte skjørt. Det kan være vanskelig å møte slike forventninger når du er tenåring, og alle rundt deg går i merkeklær, sier Eva.

LES OGSÅ: Her får barna sysertifikat til jul

Varner vedder om vinner

I Varners lokaler på Billingstad har de allerede veddet om at det er Eva som stikker av med seiren på mandag.

Gun-Hege Øiseth, produktsjef i WOW og Bik Bok - og Evas sjef, har fulgt med på nesten alle episodene av Symesterskapet.

– Eva fremstår som jeg hadde forventet. Hun er jo teknisk god på mønsterkonstruksjon, og veldig nøyaktig. Jeg tror det er en fordel for henne at hun jobber innen kommersiell mote til daglig, sier Øiseth.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.