Skip to main content

– Woohoo, sa ordføreren i Bærum

DELTE UT PRISEN: Høvik-mannen Jan Tore Sanner delte ut pris til sin hjemkommune og ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog slo til med seiersrop da hun kunne gå av scenen med IMDIs Bosettings- og integreringspris i armene.

Bærum kommune vant Integrerings- og bosettingsprisen for 2018. Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

– Vinnerkommunen har vist stor evne og vilje til å ta ansvar og fatte vedtak i tråd med anmodninger de siste årene, ikke minst de årene behovene var størst, sa minister Jan Tore Sanner (H) før han erklærte at vinneren var Bærum.

– Vinnerkommunen lykkes fordi de har utviklet tiltak som kan inspirere og gi andre deler av landet mulighet til å lykkes på samme måte.

Også Asker kommune var nominert til prisen.

Utmerker seg på sysselsetting

Blant de nominerte, var Bærum den kommunen som later til å lykkes best med sysselsetting av innvandrerbefolkninger.

Ingen av de andre nominerte til prisen (Asker, Lørenskog, Stange, Tromsø, Bodø og Steinkjer) har så lite gap mellom andelen sysselsatte med innvandrebakgrunn, og de som ikke har det: 66,9 prosent mot 69,8 prosent.

Særlig stolt er kommunen av økt sysselsetting av flyktninger som fullfører introduksjonsprogrammet. Av disse går nå 67 prosent over i arbeid eller utdanning, mot 54 prosent i 2017 og 48 prosent i 2016.

– Det er helt avgjørende at flest mulig deltar og bidrar. Det er også viktig for å bevare den sosiale bærekraften i samfunnet vårt. Hvis vi ikke lykkes, vil vi oppleve segregering og økt utenforskap, sa statsråd Sanner.

LES OGSÅ: Asker og Bærum raser nedover på servicemåling

En «litt skjelven» Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) fra Bærum fikk mikrofonen og benyttet sjansen til å lyn-skryte litt om valgfaget «Innsats for andre» som har invitert henne og innføringsklassen med på bowling og pizza.

Og så anmodet hun alle de fremmøtte om å lese seg opp på «en fantastisk gjeng som heter Samfunnstolkene».

– En stor takk til dere som arbeider med dette, det er dere som hadde fortjent å stå her.

Færre flyktninger i 2019

Det samlede tallet på flyktninger som bosettes i Bærum, har flere år vært fallende. I 2017 ble Bærum bedt om å bosette 180 flyktninger. Imdi har for 2019 anmodet Bærum om å ta i mot 65 flyktninger i året som kommer, pluss inntil 100 familiegjenforeninger.

Bærum bosatte i 2017 litt færre flyktninger enn landet for øvrig (1,5 promille mot 2,1 promille). Samtidig utgjør innvandrere i Bærum en litt større andel av befolkningen enn på landsbasis: 17,5 prosent mot 14,1 prosent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.