Skip to main content

Wing gikk gjennom isen - kom seg opp av isvannet

RETT I OSHULL: Wing, engelsk setter på 11 år, gikk gjennom isen på Abbortjern i Bærumsmarka fredag.

Isen på vannene i marka er dårlig - hunden Wing var nær ved å drukne på tur i Bærumsmarka.

Fredag var Stein Maarud fra Høvik på skitur med hunden Wing. Da de skulle krysse Abbortjern i Bærumsmarka gikk den 11 år gamle engelske setteren gjennom isen.

- Jeg opplevde det som svært dramatisk der og da. Hun gikk rett igjennom, men heldigvis klarte hun å komme seg opp ved egen hjelp, forteller Maarud .

Oshull og overvann

Skiforeningen har gått ut med en advarsel og fraråder all ferdsel over markavann etter snøfallet. Det skriver Skiforeningen på sin nettside.

Der forteller de at noen av vannene i marka har fått oshull og overvann de siste dagene, og dette er ventet å eskalere i forbindelse med det store snøfallet som kom i natt.

Den vanligste årsaken til hull i isen er store snøfall på forholdsvis tynn is. Tung snø som daler ned presser isen ned på en slik måte at det kan oppstå mye overvann.

Under slike forhold øker smeltingen rundt oshullene slik at de blir enda større. Det kan også komme nye hull.

Gikk ikke bort til hullet

På Abbortjern turde ikke Stein Maarud å gå bort til hullet hvor Wing kavet for å komme seg opp.

- Nei, da jeg skjønte hvor usikker isen er tok jeg ikke sjansen på det. Heldigvis fikk hun forbeina opp på isen og klarte å bakse seg opp, sier Maarud som kan skrive under på at Skiforeningens advarsel er reell.

Skiforeningen forteller at de innstiller preparering av løyper over vannene til de er kontrollert på nytt, og vi fraråder foreløpig all ferdsel over vannene.

Husk å kjøre etter forholdene: Vanskelige kjøreforhold - her fikk brøytebilen trøbbel

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.