Skip to main content

Wettre Bryggeri allerede utsolgt for juleøl

Lokal næring: Fra venstre ordfører Lene Conradi, Joachim Hansen og Hans Ellef Wettre jr. FOTO: KARL BRAANAAS
Lokal næring: Fra venstre ordfører Lene Conradi, Joachim Hansen og Hans Ellef Wettre jr. FOTO: KARL BRAANAAS

Lille Wettre Bryggeri har fått større respons enn bonden bak ante. Allerede er de utsolgt for juleøl.

– Vi er jo glade over responsen. Det har gått over all forventning. Samtidig er det jo leit ikke å kunne tilby folk som ønsker ølet vårt varen, sier Hans Ellef T. Wettre hos Wettre Bryggeri. Bryggeriet har produsert cirka 10.000 liter øl i år, hvorav 1.000 liter er juleølet «Julekula».

LES OGSÅ: Melkegård blir ølbryggeri

De små gjør det bra

Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen sier Wettre Bryggeri i så måte er typisk av året.

– I dag er det et hundretalls småbryggerier i Norge, og de som har gjort det best i år er nye bryggerier som satser lokalt. Færder Mikrobryggeri i Tønsberg, Nøisom Bryggeri i Fredrikstad, Austmann Bryggeri i Trondheim og Hubertus Bryggeri på Lesja har solid vekst. Nå er Wettre jo veldig ferske, men de kan godt føye seg inn i dette mønsteret, sier Nome.

LES OGSÅ: Ikke mer fyllekjøring i julen

Voksende interesse

Han tror årsaken kan være at mange av småbryggeriene brygger øl av høy kvalitet og de tilbyr noe nytt og spennende i forhold til den tradisjonelle pilsen. Det er også nær sammenheng mellom den voksende interessen for gamle mattradisjoner og lokalprodusert mat, sier Nome.

Fra melkebruk til ølfarm

Wettre Bryggeri ble stiftet 12.12.12.

Siden den tid var det prøveproduksjon og testing, før det i år ble det tidligere melkebruket på Wettre har blitt til Asker og Bærums første øl-farm. Det er det gamle korntørkeriet på gården som er bygget om.

Hans Ellef Wettre jr. har tidligere uttalt til Budstikka at han er over middels interessert i øl, og at det for ham er en spennende idé å drive med noe han liker og samtidig gi gården et ekstra ben å stå på.

Ordfører Lene Conradi besøkte standen på Nettverksdagen. Hun mener Wettre Bryggeri er et godt eksempel på hvordan lokal bondenæring klarer å utvikle seg.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.