Skip to main content

– Vurderer fortsatt flere mottak i Bærum

KAN BLI MOTTAK: Andenæsgården på Stabekk. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS
KAN BLI MOTTAK: Andenæsgården på Stabekk. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Det er fortsatt uvisst om det blir etablert asylmottak på Stabekk og Skytterkollen.

BAKGRUNN: Her forvandles kontorbygget til asylmottak 

– Vi jobber nå med å vurdere tilbudene som er kommet inn. Så snart vi har avklart dette, vil vi komme med en oversikt over alle nye mottak, sier presserådgiver John Olav Kroken i Utlendingsdirektoratet (UDI), i en e-post til Budstikka.

Minst to aktører ønsker å etablere asylmottak i Bærum, og skal ha levert inn tilbud til UDI innen fristen 11. desember 2015.

UDI har tidligere opplyst at de «har som mål å inngå avtaler innen midten av januar».

I forrige anbudsrunde i oktober fikk UDI tilbud om 5.400 plasser, og takket til slutt ja til 3.200 av dem.

Vil ha mottak ved skytebane

Midtveis i desember ble det klart at Bærum kommune har åpnet for at Andenæs eiendom kan etablere asylmottak i Gamle Drammensvei på Øvre Stabekk.

Administrerende direktør Wincent Haga i Andenæs eiendom har anslått at mottaket vil kunne huse mellom 130 og 200 asylsøkere.

I senere tid er det blitt kjent at selskapet Velkommen til oss AS ønsker å etablere mottak på Skytterkollen – et steinkast unna Løvenskioldbanen, hvor bl.a. politiet driver skytetrening.

Ronny Dahlstrøm og Rudi Baumgarten, gründerne bak eiendomsselskapet, har inngått en intensjonsavtale med dagens eier Fredrik Michelet om å kjøpe Skytterkollen dersom UDI takker ja til deres tilbud om å etablere asylmottak.

Tanken er å sette opp modulbygg i to etasjer, med plass til inntil 340 beboere, fortalte Rudi Baumgarten til Budstikka forrige uke.

– Når du er inne, hører du ingenting til smellene. Jeg mener vi har alle forutsetninger for å lage et godt asylmottak der, sa Baumgarten den gang.

Skytterkollen er allerede regulert til utvidelse med overnattingsanlegg.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.