Rundkjøringen på Vøyenenga ved avslutningen av firefeltsdelen av E16 felte i en periode mang en bilist i godt driv mot Sandvika.

31-åringen som kom dundrende fra Hønefoss en desembernatt i 2013 var sjanseløs og kjørte rett over rundkjøringen, veltet flere ganger rundt og endte opp langt ute på et jorde.

LES OGSÅ: Femte uhell på kort tid

Nesten uskadet

Mirakuløst nok fikk han bare mindre skrammer på seg selv. Bilen var det lite igjen av.

Da politiet kom til stedet og traff mannen skjønte de fort at han var ruset.

På legevakten ble det tatt blodprøve og den viste at han hadde 1,47 i promille og en betydelig kokainrus på toppen.

Han forklarte at han hadde drukket 4–5 glass pils og 3–4 glass whisky, pluss at han hadde tatt ett gram kokain før kjøreturen.

Førerkort hadde han ikke, siden han tidligere var dømt fem ganger for kjøring i rus.

LES MER: Havnet på jordet etter ulykke

Tre poser amfetamin

Like ved bilen fant politiet tre poser med i alt 4,4 kilo metamfetamin. Analyser viser at stoffet hadde en styrkegrad på 29 prosent, som er innenfor vanlig nivå.

31-åringen hadde kjørt fra Lillestrøm til Hønefoss for å hente metamfetaminet.

Et vitne hadde blitt forbikjørt av 31-åringen på E16 like før det smalt, og han fortalte i retten om kjøring i betydelig høy hastighet på mannens Audi A3.

LES OGSÅ: To kvinner til legevakten

3 år og 9 måneder

For alt han gjorde galt denne natten må han nå i fengsel i tre år og ni måneder. I utgangspunktet skulle han sittet lenger, men både umiddelbar tilståelse og lang saksbehandlingstid hos politiet gjør at han får strafferabatt.

Mannen har hatt et rusproblem i litt over 10 år, og akselererende etter at broren hans døde av en overdose for syv år siden.

Nå er han i terapi og har fått seg en lærlingejobb i et håndverkerfirma. Med denne straffen å sone blir det nok en stund til han får fortsette å jobbe.

LES MER: Vegvesenet gir seg - rundkjøring lagt om

Mer terapi, takk

Men terapi bør det absolutt bli mer av, også i fengselet.

– Retten vil sterkt understreke betydningen av at det legges til rette for denne behandlingen, skriver sorenskriver Kristine Jahre Ramm i den enstemmige dommen i tingretten.