Skip to main content

– Vonde dager for Mølladammen-elevene

MÅTTE BISTÅ: Sogneprest Knut Grønvik åpnet Lommedalen kirke for sørgende ungdommer søndag.

Omtrent 150 mennesker, medelever og deres foresatte, var søndag kveld i Lommedalen kirke for å minnes den døde 13-åringen.

– Det var foreldre til medelevene som kontaktet meg for å høre om kirken kunne bistå i en vond situasjon for barna deres. Vi besluttet derfor å åpne dørene søndag, forteller sogneprest Knut Grønvik i Lommedalen menighet.

Dette skjedde allerede fredag.

LES OGSÅ: 13-åring var elev ved Mølladammen til høstferien

Søndag kom nyheten om at moren var siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. 13-åringen ble erklært død i Valdres nyttårsaften.

Skremmende

I BUDSTIKKA: Jenta og hennes mor har flere ganger vært i Budstikka, i forbindelse med hverdagslige aktiviteter.

– Det gjorde jo hendelsen enda mer skremmende, og forårsaket kanskje at enda flere kom til kirken i kveld. Men det var i og for seg en privat samling på foreldres initiativ. Og det var et godt forslag for de unge hadde absolutt behov for å møtes.

Grønvik holdt en kort trøstende tale for de fremmøtte, før ungdommene tente lys for den tidligere Mølladammen-eleven.

– Jeg så hvordan de unge var preget på ulikt vis av hendelsen. Det var sorg, sinne, utilstrekkelighet, forvirring og skyld. Jeg forsøkte å forklare at alle disse følelsene er naturlige og legitime, sier Grønvik.

LES OGSÅ: Død 13-åring var fra Bærum

Mølladammen åpen

Samlingen ble avsluttet med sangen «Deilig er jorden».

– Litt på trass, men også litt for trøst, og en sang alle kan, forklarer Grønvik.

Etter samlingen i kirken åpnet Mølladammen skolen sine dører for elevene. Mølladammen holder også åpent mandag på grunn av dødsfallet, selv om skolen opprinnelig skulle vært stengt for planleggingsdag.

– Nå har kommune og skole kommet inn med sine kriseteam. Det er betryggende fordi medelevene hennes har vonde dager nå, sier Grønvik.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.