Blandede følelser rundt Maud-museet

BLANDEDE FØLELSER: Rita Auke (t.v.) og Ingvild Baastad vil bevare Vollens sjarm. FOTO: KINE TOTH

BLANDEDE FØLELSER: Rita Auke (t.v.) og Ingvild Baastad vil bevare Vollens sjarm. FOTO: KINE TOTH

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mange turister til Maud-museet kombinert med dårlig infrastruktur vil skape feil inntrykk av Vollen, mener beboer Ingvild Baastad.

DEL

Debatten har rast etter at arkitektfirmaene Snøhetta og Jarmund/Vigsnæs la frem sine prosjektskisser av Maud-museet. Selv om mange er positive, er det noen som stiller seg kritiske til prosjektet.

Del

– Maud vil definitivt gjøre Vollen mer kjent på norgeskartet. Med dette kommer antallet turister til å øke, og per i dag har ikke Vollen gode nok veier eller nok parkeringsplasser, sier Baastad.

Les også: Slik kan Maud-museet i Vollen bli seende ut

Hun frykter at mange vil danne seg feil inntrykk av Vollen på grunn av dette og mener det er dumt å starte et prosjekt uten god nok kapasitet.

En stor utfordring

Det er Tandberg Eiendom som står bak etableringen av Maud-museet. Det er imidlertid Asker kommune som står som formell eier av polarskipet Maud i Norsk skipsregister.

Les også:- Maud vil gjøre Vollen komplett

Baastad tror ikke at brødrene Tandberg vil bruke penger på veiutbygging og parkeringsplasser.

– Jeg tror Asker kommune står overfor en stor utfordring. Jeg synes det er spennende at Maud blir hentet hjem, men det er viktig å tenke på ettervirkningene og planlegge deretter. Da tror jeg dette kan bli flott, sier hun.

– For voldsom

– Det er voldsomme forandringer på gang her om dagen. Jeg vet ikke om jeg liker det, sier Rita Auke fra Vollen.

Selv om hun synes det er flott å få Maud tilbake til hjemstedet, synes hun det er viktig å ta vare på den klassiske bebyggelsen Vollen er kjent for.

– Hvis det først skal bygges et båtmuseum her, må jeg nok gå for Snøhettas forslag. Det andre blir rett og slett for voldsomt, mener Auke.

Artikkeltags