- Maud vil gjøre Vollen komplett

Samarbeid: Fredrikke Hegnar von Ubisch fra Asker museum og Terje Planke ved Norsk Maritimt Museum er spent på om «Maud» kommer til Vollen. Her foran en modell av Sjøvollskipet som også kommer fra Asker. FOTO: TOM MAGNE ARMANN

Samarbeid: Fredrikke Hegnar von Ubisch fra Asker museum og Terje Planke ved Norsk Maritimt Museum er spent på om «Maud» kommer til Vollen. Her foran en modell av Sjøvollskipet som også kommer fra Asker. FOTO: TOM MAGNE ARMANN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Terje Planke ved Norsk Maritimt Museum synes det er flott om Maud kommer hjem til Vollen, der han selv også bor.

DEL

Han ønsker Tandberg Eiendom lykke til med å få båten til Norge, da under forutsetning at det skjer i overensstemmelse med kanadiske myndigheter, og at alt det andre formelle er i orden.

Del

Vil bistå faglig

Terje Planke er utdannet dr. art. og førstekonservator ved Norsk Maritimt Museum, og jobber også som konservator ved Oslofjorden trebåtsamling som skal holde til i det nye museumsbygget ved Maudbukta.

– Om Maud kommer, blir området enda mer komplett, og vi har stilt oss villige til å bistå med faglig kompetanse i konserveringsarbeidet, bekrefter Terje Planke.

Les også: Henter polarskuta «Maud» hjem til Vollen | - En fantastisk utfordring å få hente «Maud» hjem

– Det blir flott å få Maud til Vollen, om de klarer å få det til, sier museumsbestyrer på Asker Museum, Fredrikke Hegnar von Ubisch.

Det var hun som i sin tid fikk ideen til at de nye småbåtmuseet for Oslofjorden kunne legges i området der Arnestad bruk lå, og nå skal knyttes til Sjøskolen.

logo Les mer om Asker Museum | Arnestad bruk | Sjøskolen | Vollen | Tandberg Eiendom

Nesten stum

Maud-ekspert og kommandørkaptein gjennom 40 år, Per Chr. Blichfeldt fra Bleiker, er målløs når han hører om planene for å hente Maud hjem.

– Fantastisk om de får det til. Om det er slik jeg forstår, at økonomien er ordnet på kort og lang sikt, så vil det være helt riktig å få Maud hjem til Vollen sier Blichfeldt.

SE BILDESERIE: Polarskuta «Maud»

– Jeg er pensjonist og kan om de vil bidra med den kunnskap og det materiale jeg besitter, sier han.

Nils Otto Holmen, som var en av bidragsyterne da en Maud-utstilling ble vist i forbindelse med åpingen av Asker kulturhus, lar seg også begeistre av å få polarskuta hjem til Vollen.

- Dette setter kronen på verket i utviklingen av Vollen, sier han.

Artikkeltags