- En fantastisk utfordring å få hente «Maud» hjem

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Prosjektleder Jan Wangaard beskriver polarskuta «Maud» som en juvel med eikehud.

DEL

– Enkelte ganger i livet når jeg blir spurt om noe, så behøver jeg ikke tenke meg om. Instinktivt vet jeg svaret, sier Jan Wanggaard.

Del

Han er mannen Tandberg-familien har bedt planlegge og være leder for bergingsprosjektet «Maud returns home».

Hva synes du om at "Maud" kommer hjem til Vollen? Si din mening!

Ikke vanskelig å be

Da det gikk opp for Wanggaard at «Maud» lå i fjæra i Cambridge Bay og ikke var hentet for lengst, var saken klar. Når han samtidig ble bedt om å få til et bergingsprosjektet, var han ikke vanskelig å be.

– Den dagen folk kan komme til Vollen og stryke langs dens eikehud, da er jobben gjort, sier Wanggaard.

Les også: Henter polarskuta «Maud» hjem til Vollen

Han er i ferd med å bygge opp et team med folk som har bred kompetanse, fra det ekstremt praktiske, til kreativ og faglig kompetanse. Kjernegruppen i «ekspedisjonen» blir bare fire-fem personer, utover det vil de benytte seg av eksperter innenfor en rekke fagfelt.

Sammen med sitt team skal Wanggaard fullføre «Maud»s reise fra Norge og rundt Nordpolen, østover og på den siste biten av Nordvestpassasjen og hjem til Vollen.

– Maud er en juvel av et dokument over 2000 år med norsk båtbyggertradisjon med livet som innsats. Den båten vil jeg ta på, føle på langs treverket, en opplevelse jeg gjerne vil bidra til å dele med andre, sier Wanggaard.

SE BILDESERIE: Polarskuta «Maud»

– Når det nå gis anledning til å hente båten hjem til Vollen, der den ble bygget, båtens fødested, da er på en måte sirkelen sluttet. Vi forbereder oss for at dette skal lykkes, og vår oppgave blir å minimalisere alle risikofaktorer, slik at båten kommer trygt hjem i sitt endelige båthus i Vollenbukta, forsikrer Wanggaard.

Artikkeltags