Skip to main content

Vold, fyll og narkotika - politiet er godt fornøyd

Politiet er godt fornøyd med publikums oppførsel under festivalen Kadetten tirsdag og onsdag. Likevel er politiet bekymret for narkotikabruken blant de unge.

Foto: Joakim S. Enger

Over 60 personer ble stoppet for bruk, oppbevaring og salg av narkotika rundt festivalen Kadetten onsdag. Likevel er politiet meget godt fornøyd med publikum.

Festivalen Kadetten er over. I løpet av to dager er nærmere 130 ungdommer tatt for narkotika og det har vært enkelte voldsepisoder.

Rundt 20.000 publikummere har vært innom fjordparken i Sandvika disse dagene.

- Jeg var selv tilstede noen timer onsdag. Mitt inntrykk er at det var utrolig mye flott ungdom tilstede på festivalen. Og det har vært lang færre hendelser enn det jeg hadde regnet med i forkant, sier Oddvar Solheim som har vært ansvarlig for politiets beredskap under festivalens to dager.

Rett før midnatt onsdag måtte politiet innom Sandvika togstasjon for å rydde da en gjeng med fulle ungdommer løp over togsporet.

- Noen veldig få som ødelegger

Tirsdag ble 65 personer anmeldt for narkotika, foreløpige tall for onsdagen er litt over 60. 

- Dette er helt klart for høye tall som vi ikke liker. Det er ca det samme antallet som ble tatt i fjor, men da var det færre folk på festivalen. Nå er det litt for tidlig å si årsaken til at det forholdsmessig ble tatt færre i år, det kan ha noe å si på politiets kapasitet, sier Solheim.

Onsdag måtte politiet også rydde opp i 6-7 tilfeller av vold.

- Det er hovedsakelig snakk om noen veldig få som ødelegger for mange med litt kuffing og slåssing, men helhetsinntrykket er veldig bra, sier Solheim.

Onsdag var mange festivalgjengere skuffet over at headlineren A$AP Rocky ikke vil dukke opp på scenen i kveld.

I løpet av to dager har 20.000 publikummere vært innom festivalen.

Foto: Joakim S. Enger

Skal unngå narkobruk blant unge

Før festivalen var politiet tydelige på at det er svært lite ønskelig at ungdommer blir innviet til narkotika på musikkfestivaler. 

Denne festivalen har lav aldergrense og unge personer som målgruppe. Politiet samarbeider også med arrangøren for å forebygge bruk av ulovlig rusmidler.

Tirsdag ble en 15-åring ble pågrepet i besittelse av hasj ved Kadettangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.