Skip to main content

Viste hvordan han drepte Faiza

Torsdag morgen var 25-åringen fra Vettre tilbake ved skiløypa mellom Solli og Myggheim 29 dager etter drapet på Faiza Ashraf (innfelt).
Torsdag morgen var 25-åringen fra Vettre tilbake ved skiløypa mellom Solli og Myggheim 29 dager etter drapet på Faiza Ashraf (innfelt).

Torsdag morgen sperret politiet av løypene ved Solli. Drapsmannen (25) fra Vettre var tilbake for å vise politiet hva han gjorde.

Fire uker og en dag etter at han drepte Faiza Ashraf ble 25-åringen hentet fra sin celle på Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt og kjørt opp til Solli av politiet.

Deler av turen kjørte politiet på de samme veiene som han selv kjørte med Faiza Ashraf i bagasjerommet, mens hun fortvilet forsøkte å fortelle politiet om det som skjedde, og hvem hun trodde sto bak.

Med utgangspunkt fra parkeringsplassen viste han etterforskerne ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt, og sin egen forsvarer Peder Morset, hva han gjorde. Og hvordan han gjorde det.

Ble filmet

Vanligvis gjennomfører politiet rekonstruksjoner når etterforskninger i store kriminalsaker nærmer seg slutten. Det er ikke tilfellet i denne saken, der det først for åtte dager siden ble klart at det handlet om en drapssak.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført et visualisert avhør ute i terrenget, sier politioverbetjent Olav Brubakk til Budstikka.

– Hvorfor skjedde dette allerede nå?

– Årsaken er at vi ønsket å gjøre dette mens snøforholdene ikke er så ulike de som forelå da drapet skjedde.

Hele rekonstruksjonen ble filmet og fotografert av politiet.

Tause

Politiet ønsker på dette stadiet ikke å si noe om hva som kom frem gjennom visualiseringen.

Ikke noe om hvordan 25-åringen klarte å frakte den døde kvinnen inn de 750 meterne langs skiløypa til stedet der han tok av inn til høyre. Ikke noe om hvordan han kunne klare å plassere henne delvis nedgravd i terrenget der hun lå i 22 dager mens politiet lette etter henne i områdene rundt Heggedal og Dikemark.

Avhørene fortsetter

Mens avhørene i forrige uke hadde som formål å finne en bortført Faiza Ashraf, er det nå oppklaring og innsamling av bevis i en drapssak det handler om for politiet.

Sentralt i politiets oppgave nå står kartleggingen av den siktede 28-åringens eventuelle rolle i saken, og avklaring av om politiet kan bevise at drapet var overlagt, slik siktelsene sier.

Budstikka er kjent med at også den 28-årige taxisjåføren torsdag var inne til avhør i Sandvika. Men hva som kom ut av dette vil politiet ikke si noe om.

Det lyktes heller ikke for Budstikka å få kontakt med norskpakistanernes forsvarer, advokat Petter Sørensen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.