Skip to main content

Viste frem økologisk hageparadis på Nesbru

SELVFORSYNT: Mye av det som befinner seg i hagen til Jennifer Jorfald havner på tallerkenen. -Om sommeren spiser jeg omtrent kun salat fra min egen hage. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Søndag ettermiddag åpnet hundrevis av hageeiere i hele Norge opp hagene sine i forbindelse med initiativet «1000 åpne hager». En av dem var hobbygartner Jennifer Jorfald fra Nesbru.

Bak et lyseblått hus i en stille gate på Nesbru skjuler det seg en perle av en hage. Eieren heter Jennifer Jorfald, og hun har satt av ettermiddagen til å vise besøkende den fargerike og økologiske hagen sin.

– Her har du alt fra disse vakre lilla hortensiaene, til hvitløk, høner og hylleblomster, forteller Jorfald og lukter på hortensiatreet.

Hylleblomstene har Jorfald laget saft av, og mange av de besøkende forsynte seg opptil flere ganger av den friske drikken.

BILDESERIE: Se bilder fra hageparadiset her

Hageglede

Det er Det Norske Hageselskap som står bak initiativet. De oppfordret alle Norges hageeiere og de som er ansvarlige for skoler, helseinstitusjoner, parker, botaniske hager, kolonihager og museumshager til å åpne hagene fra klokken 12.00 til 17.00 søndag.

Formålet er å spre hageglede og hageinspirasjon.

– Jeg håper hagen min har vært til inspirasjon for alle de som kom hit i dag, sier Jorfald.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.