Skip to main content

Viltnemda i Bærum går inn for flere lufteområder for hunder

POPULÆRT: Asker har i årevis hatt Hundejordet ved Semsvannet som tilbud til hundeeiere. Nå går viltnemda i Bærum kommune inn for flere lignede områder. ARKIVFOTO: TORGEIR STRANDHAGEN
POPULÆRT: Asker har i årevis hatt Hundejordet ved Semsvannet som tilbud til hundeeiere. Nå går viltnemda i Bærum kommune inn for flere lignede områder. ARKIVFOTO: TORGEIR STRANDHAGEN

- Dette er på høy tid nå, sier nemdas nestleder Hulda Tronstad Nydal (V).

Asker har lenge hatt det såkalte Hundejordet ved Semsvannet, der hunder kan slippes på et flere mål stort område som er inngjerdet.

Del på Facebook

Hundejordet har i mange år vært brukt også av hundeiere fra nabokommunene, også Bærum, som ikke har noe tilsvarende tilbud til sine innbyggere.

LES OGSÅ:Etterlyser eget hundeområde i Bærum

Torsdag fattet imidlertid viltnemda i Bærum kommune et vedtak om hele fem inngjerdede områder.

- I tillegg ser vi for oss to områder som ikke er inngjerdet. Oslo kommune har 10 slike områder, noe som har blitt en suksess, sier viltnemdas nestleder, Venstres Hulda Tronstad Nydal, til budstikka.no.

- Bærumsfolk drar andre steder

Hun forteller at sist vinter, med ekstraordinær båndtvang for å verne viltet på grunn av snø og kulde, var noe av det som gjorde det endelige utslaget for nemdas vedtak.

- Vi har så mange hundeeiere i Bærum. I vinter måtte mange av dem dra ut av kommunen for å få trent hunden sin, enten det var til inngjerdede områder eller kommuner uten ekstraordinær båndtvang, som vi hadde i Bærum, forteller Nydal.

- Vi føler derfor at det er på høy tid å få fortgang i planene nå, sier hun.

LES OGSÅ:Må betale for å bruke Hundejordet

Tidligere planer om egne lufte-/treningsområder for hund i Bærum har strandet. Hulda Tronstad Nydal håper og tror at det denne gangen skal gå i orden.

- Et vedtak fattet i viltnemda er ikke noen garanti for gjennomføring. Vi sender våre vedtak videre til rådmannen, som tar det videre. Men vi har signalisert at dette er noe som haster slik situasjonen er nå, sier hun.

- Mange er redde

Bærumspolitiker Hilde Arneberg, som selv er hundeeier, var en av mange som dro ut av Bærum for å trene hunden sin i vinter.

- Det er kjempeviktig å få på plass dette. Såvidt jeg vet er det rundt 12.000 hunder i Bærum, sier Arneberg, som representerer Venstre.

Hun påpeker at egne hundeområder er viktig av flere grunner.

- Det finnes mange mennesker som er redde for hunder, noe man skal respektere. Med egne områder vil dette problemet bli betydelig mindre, sier Arneberg.

- I tillegg er det snakk om å ivareta hundens behov for å leke og være løs. Og sist, men ikke minst handler det om å verne viltet, for i dag er det mange som slipper hunden også når det er båndtvang, sier hun - og oppfordrer kommunens adminstrasjon til å samarbeide med jeger- og fiskeforeningen om å finne egnede områder.

Ser for seg neste vår

Viltnemdas vedtak inneholder, såvidt budstikka.no forstår, ikke noen dato for når lufteområdene skal stå ferdig.

- Ideelt sett bør dette stå klart til våren igjen, men det er min mening om saken. Dette haster litt, sier viltnemdas nestleder Hulda Tronstad Nydal.

Viltnemdas forslag er å bruke utelukkende kommunal grunn til opparbeiding av områdene og innhegningene.

Dette vil gjøre prosessen raskere enn om kommunen skulle henvendt seg til private grunneiere med ønske om å låne eller leie areal, påpeker Nydal.

LES MER:Området ved Semsvannet fullt av hundemøkk

Mer om Semsvannet

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.