Skip to main content

Ville sette opp gjerde gjennom avkappet uthus

STRIDENS KJERNE: Dette er eiendommen det strides om. Bildet er tatt lørdagen i april i fjor da Arne Vigeland og hans menn kappet et uthus på toppen av stupet i to og rev steinmuren til Walther Medin. Her snakker sistnevnte med politiet, som ikke stanset arbeidene.

Det ulmer igjen i nabokonflikten mellom Arne Vigeland på Nesøya og flere av hans naboer. Nå er det et påbegynt gjerde som skaper sur stemning.

Onsdag denne uken forsøkte Arne Vigeland for tredje gang på kort tid å sette opp et gjerde mellom sin egen eiendom og to av hans naboer, Wenche og Roger Waage og Helge og Walher Medin, i Vendla på Nesøya.

Uenighet om hvor gjerdet kan settes opp, gjorde imidlertid at politiet ble tilkalt til den betente nabokonflikten.

Da en politipatrulje kom til stedet på onsdag, ble arbeidet med gjerdet øyeblikkelig stoppet. Naboene gikk deretter rettens vei for å få en midlertidig forføyning i at Vigeland, som ble landskjent i fjor da han kuttet naboens uthus i to, ikke kunne sette opp gjerdet der han ville, som blant annet var gjernnom det avkappede uthuset.

– Man kan spørre seg om hvorfor det er så viktig for han å sette opp et gjerde gjennom uthuset som kan ikke kan se, verken fra sin eiendom eller stridens tomt, sier Wenche Waage.

LES OGSÅ: Vigeland tapte veirettssak på Nesøya

– Hårreisende

Fredag kom kjennelsen fra Asker og Bærum tingrett. Retten ga der midlertidig forføyning og konkluderer med at Vigeland forbys å sette opp gjerde i den grenselinjen han ønsker.

Han rakk imidlertid å sette opp noen gjerdestolper. De står forsatt der, og det ligger også igjen en del redskaper og matrialer på stedet.

– Jeg synes det er hårreisende at han skal sette opp et gjerde gjennom det avkuttede uthuset til Waage. For min del ville gjerdet kommet godt ut i oppkjørselen min hvis han hadde fått bygge det slik han ville. Da ville det kun vært mulig å passere med en liten bil, sier Helge Medin.

1,8 dekar er stridens kjerne

Stridens kjerne er en veieiendom på rundt 1,8 dekar som omfatter Vigeland og flere av hans naboer.

I utgangspunktet ga naboene Vigeland i oppdrag å forhandle frem et felles kjøp av veieiendommen, men Vigeland overrasket naboene med å kjøpe den selv. Han har deretter forsøkt å få bruksrett for denne eiendommen alene.

DNB og BTA Nesøya AS har godkjent naboenes bruk av arealet, noe Vigeland har erklært seg kjent med og akseptert.

LES OGSÅ: Mot deling av stridens tomt på Nesøya

Saken gått flere runder i rettsapparatet og bygningsrådet i Asker kommune. Bygningsrådet avslo 18. juni i fjor Vigelands søknad om å fastsette grensene mellom eiendommene der han ønsket, blant annet på grunn av en vei som naboer er avhengig av å kunne bruke for å komme til sine egne eiendommer.

Vigeland klaget på vedtaket som bygningsrådet gjorde i fjor, så langt uten å få medhold.

Saken er nå sendt til fylkesmannen. Det er ventet et vedtak rundt inndeling av veieiendommen etter sommerferien.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.