Skip to main content

Vill budrunde på enebolig med klassisk 70-tallsstil

BELIGGENHET: Eneboligen på Haslum har ifølge megler en flott beliggenhet med gode solforhold. FOTO: DIAKRIT HÅKON BROX

Boligen med klassisk 70-tallsstandard sørget for en kort og hektisk budrunde, hvor kjøperen til slutt måtte grave dypt i lommeboken sin.

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen– gjelder ikke mobilbrukere.)

I to og en halv time kjempet tre budgivere om boligen i en forrykende budrunde.

– Den var veldig hektisk. Budene kom raskt, og det gikk raskt oppover, sier Eiendomsmeglerfullmektig Tonje Adolphson i Eie eiendomsmegling på Bekkestua, som var meget godt fornøyd med salget.

– Andre halvår 2013 var en relativt rolig periode, hvor det var få på visning og vanskelig å få i gang budrunder. Det var i hvert fall slik jeg opplevde det. Derfor er det utrolig deilig når ting går mer av seg selv, og selger og kjøper er fornøyde.

LES OGSÅ: For 13,9 mill. kan du sikre deg denne hytta i Bærum

– Flott beliggenhet

Eneboligen fra 1972 ble lagt ut med en verditakst på 8,5 millioner kr. Huset ligger ifølge annonsen vestvendt, med gode solforhold og kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehage og nærbutikk.

– Det er en bolig med en flott beliggenhet, med fantastisk utsikt og gode solforhold. Jeg så med en gang at det hadde vært et flott hus en gang i tiden, men at det er en del ting å gjøre der.

LES OGSÅ: Rekkehus gikk 660.000 over takst

700.000 over takst

Beliggenheten var det også mange andre som la merke til.

– Interessen var veldig god. Vi valgte å bruke avisen, og det var veldig god respons på forhånd, sier megleren, som kan fortelle om godt besøk på visning.

– Den første dagen var det 15 familier på visning. Dagen etter var det fem familier som kom. Dette var bare interessenter som allerede hadde vært der dagen før.

Til slutt kjempet tre budgivere opp prisen til 9,2 millioner kr – 700.000 kr over takst.

EIENDOMSBASEN: Se hva boliger selges for i Asker og Bærum

– Klassisk 70-tallsstil

Eneboligens standarden var nok neppe en avgjørende faktor for salget. En tur inn i boligen vil trolig føles som en reise – 40 år tilbake i tid.

– Huset er i klassisk 70-tallsstil og det er gjort lite av oppgraderinger siden 1972, så man bør nok gjøre en del der for å få det opp til dagens standard.

Likevel poengterer hun at huset er godt vedlikeholdt.

– De har tatt veldig godt vare på huset, og det fremstår både solid og flott.

LES OGSÅ: Lokker kjøpere med minstepris på egen bolig

– Markedet har snudd

Boligen på 278 m² kan skilte med en separat leilighet på 70 m². I tillegg til beliggenheten tror megleren at nettopp denne separate leiligheten har vært med på å øke interessen betraktelig.

– Jeg fikk tilbakemeldinger på visning om at det har vært få tilsvarende objekter i dette området til salgs den senere tid, samtidig som den store utleiedelen gjør at det er flere som har råd til et såpass dyrt hus.

– Jeg opplever at markedet har snudd. Tirsdag hadde vi fire budrunder, hvor tre av boligene som ble solgt, gikk over takst, sier hun, og fortsetter:

– Vi på kontoret er meget godt fornøyd med utviklingen. Vi opplever at det er masse folk på visning og mye mer fart enn det var før jul.

LES OGSÅ: Her bygger Røkke sin fjerde villa på Konglungen

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.