Skip to main content

Vil stoppe utbygging av Eiksmarka senter

SLIK ER PLANEN: Skissen viser hvordan Eiksmarka Senter kan se ut om fire år.
SLIK ER PLANEN: Skissen viser hvordan Eiksmarka Senter kan se ut om fire år.

Fylkesrådmannen mener det vil være ønskelig å bevare Eiksmarka senter. Han går i mot riving og nybygg.

Det foreligger store planer om utvikling og utbygging av Eiksmarka senter. Som Budstikka.no tidligere har omtalt, er planen å rive hele det eksisterende Eiksmarka senter.

I det nye senteret skal det være handel/kjøpesenter i første etasje. Deretter skal det være fem ulike bygg med bolig over. I utgangspunktet er det planlagt 68 leiligheter, mange av dem store.

Ønsker bevaring

Først og fremst ønsker Fylkesrådmannen å bevare senteret, og går imot riving og nybygg. Rådmannen skriver dette i et brev til Link Arkitektur på Lysaker.

Link har tegnet det nye senteret, mens Bache Prosjekt AS er engajsert av selskapene i den praktiske prosessen videre. Det hele skal kunne stå ferdig om fire år.

LES OGSÅ: Vil ikke stenge Eiksveien

«Ut fra en ren kulturminnefaglig vurdering anbefaler fylkesrådmannen at kjøpesenteret bevares» skriver de to rådgiverne Thomas Johansen og Nina Grønbekk hos Fylkesrådmannen.

De to rådgiverne viser blant annet til at senteret har kulturhistorisk og samfunnsmessig betydning som en del av et større planlagt utbyggingsområde i de første tiårene etter andre verdenskrig.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Eiksmarka

Legges til rette

Fylksrådmannens rådgivere er samtidig klar over at kommunen kan velge å gå videre.

Og skriver at «dersom kommunen likevel skulle konkludere med at riving og nybygg er den beste løsningen for området, må handelsetableringen dimensjoneres i samsvar med det naturlige handelsomlandet, og det må legges til rette for boligbebyggelse med høy arealutnyttelse».

Det er Eiksmarka Bolig AS og Eiksmarka Butikksenter som planlegger å bruke rundt 400 millioner på å forvandle senteret. Eiksmarka Bolig eies 50/50 av Bache Prosjekt AS og Eiksmarka Butikksenter, mens Eiksmarka Butikksenter eies av familien Hokholt.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.