Skip to main content

Vil stoppe utbygger ABBLs veiplan

PROTESTERER: Solveig Aaen (i front) representerer beboerne i til sammen 83 leiligheter i blokkene i Bondistranda i Asker. De reagerer sterkt på at ABBL vil legge adkomstveien til de nye boligene i Kunstnerlia gjennom deres tun.
PROTESTERER: Solveig Aaen (i front) representerer beboerne i til sammen 83 leiligheter i blokkene i Bondistranda i Asker. De reagerer sterkt på at ABBL vil legge adkomstveien til de nye boligene i Kunstnerlia gjennom deres tun.

Beboerne i Bondistranda i Asker skal få 100 nye leiligheter i nabolaget. Og adkomstveien rett over tunet.

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen– gjelder ikke mobilbrukere.)

– Vi føler oss regelrett lurt av Asker og Bærum Boligbyggelag. Vi mener at det ikke på noe tidspunkt ikke er blitt opplyst at gatetunet vårt skal fungere som hovedvei til 100 nye boliger, sier Solveig Aaen.

Hun representerer beboerne i 83 leiligheter i første byggetrinn i det nye boligområdet på Bondivanns østside. For to år siden flyttet de første inn, og nå skal de få et par hundre nye naboer. Men reagerer på at de også skal få bilene deres over tunet.

LES TILSVAR FRA ABBL: – En rolig vei er beboernes ønske

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Vi føler oss lurt av ABBL

Adkomstvei mellom blokkene

Budstikka skrev for noen dager siden om ABBLs nye store prosjekt i Asker, Kunstnerlia – som har fått navnet etter den gamle kunstnerboligen rett ved.

Her, i skråningen ned mot vannet, planlegges det blokker med cirka 100 boliger.

Veien som ABBL tenker skal bli ny adkomstvei til «Kunstnerlia», går i dag mellom øvre og nedre rekke av boligblokker på Bondistranda (se kart).

Veien er regulert som offentlig vei, men skiltet som gatetun når man kjører inn på området. På det smaleste er den 4 meter bred, neppe bredt nok til at to store biler skal kunne passere hverandre.

I ABBLs eget salgsprospekt for Bondistranda står det at det er ønskelig å begrense «unødig bilkjøring» og «uønsket trafikk». I prospektet er det heller ikke tegnet inn noen fortsettelse av veien/gatetunet nordover og inn i det nye boligområdet Kunstnerlia.

– Jeg mener dette er villedende markedsføring, sier Silje Holand.

– Lite barnevennlig

Hun og samboer Ola Lereim kjøpte leilighet i en av de innerste blokkene fordi en av ABBL-meglerne skal ha sagt at «her kommer det ikke til å bli noe særlig trafikk». Hun mener at en ny gjennomkjøringsvei vil gjøre området lite barnevennlig.

– Det handler også om verdien på boligene dersom en så viktig kvalitet som minimalt med biltrafikk vil forsvinne, sier hun.

Beboer Jan Sandal sier at han i et infomøte i regi av ABBL den 17. april 2012, spurte direkte om det var noen planer for veien/gatetunet videre nordover.

– Jeg spurte fordi jeg ikke kunne se på noen tegninger om den var tenkt videreført eller ikke. Da fikk jeg til svar at de ikke visste, og at det var noe kommunen jobbet med, sier Sandal.

LES MER: Okkuperte kunstnerboligen – avslørt da de fyrte i ovnen

Får støtte i vellet

Solveig Aaen sier at hun er skuffet over ABBL, og hevder de skjuler informasjon.

– Jeg tror dette egentlig handler om penger. Det enkleste og billigste for ABBL er nok å legge veien til det fremtidige boligområdet via oss. Halve veien frem til Kunstnerlia er jo egentlig anlagt på vårt budsjett, sier hun. Aaen mener at den fremtidige Kunstnerlia bør få adkomst via Lensmannslia/Asker sentrum.

Beboerne på Bondistranda har full støtte fra Bondibroen og omegn vel i saken. Leder Per Nettli sier at velforeningen vil nekte ABBL å videreføre veien/gatetunet nordover.

– Det er vi som eier veien mellom Røykenveien og Bondivann stasjon, den såkalte Stasjonsbakken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.