Skip to main content

Vil redusere E18-kø med moderne teknologi

SKAL KJØRE SAMMEN: Espen Kaspersen og Sharepool AS ønsker at så mange som mulig som jobber på Fornebu og Lysaker – og resten av Norge, skal kjøre sammen. FOTO: KARL BRAANAAS/SÉBASTIAN DAHL
SKAL KJØRE SAMMEN: Espen Kaspersen og Sharepool AS ønsker at så mange som mulig som jobber på Fornebu og Lysaker – og resten av Norge, skal kjøre sammen. FOTO: KARL BRAANAAS/SÉBASTIAN DAHL

Ved hjelp av en mobilapp ønsker Sharepool AS å minske både køer og Co2-utslipp i Asker og Bærum.

Sharepool AS vil etablere en ny form for kollektivtransport ved å tilby organisering av samkjøring til og fra jobb ved hjelp av en mobilapplikasjon.

Del på Facebook

– Hovedfunksjonene i denne er en reiseplanlegger der bilførere og passasjerer kan finne hverandre på en enkel og oversiktlig måte, sier prosjektleder Espen Kaspersen til budstikka.no.

LES OGSÅ:Ekstra mye trafikk på E18 i hele juni

Pilotprosjekt på Lysaker og Fornebu

Selskapet mener at dette kan være med på å skape mindre køer og Co2-utslipp – i tillegg til at kundene vil spare tid og penger. Til å starte med henvender Sharepool seg mot personer som jobber i området rundt Lysaker og Fornebu.

– Der er det veldig mange personer som jobber på ett sted. Vi begynner i det små, men har ambisjoner om å kunne tilby dette over hele landet, sier Asker-mannen.

Sharepool har klokkertro på at mange ønsker å dele bil til og fra jobb med kolleger og andre folk de ikke kjenner.

– Vi har gjort en markedsundersøkelse på Lysaker og Fornebu. Av 720 spurte svarte 350 at de ønsket å bli kontaktet om dette tilbudet, påpeker han.

Kommunal sponsing

Det skal være gratis å være medlem av Sharepool. Løsningen skal registrere hvor turen starter og slutter, og regner automatisk ut antall kilometer.

Kostnadene er basert på deling av driftskostnader pr. kilometer hvor alle kostnadene fordeles på antall personer i bilen.

– Er det penger å tjene på dette?

– Vi tror vi kan tjene penger, svarer Kaspersen.

– Hva er omsetningsmålet for året?

– Vi har ikke budsjettert med så mye inntekter det første året. Nå skal vi først konsentrere oss om å få dette til å fungere, sier han.

Ifølge Kaspersen har Asker og Bærum kommune støttet selskapet med til sammen 100.000 kroner. Prosjektet starter for alvor etter sommerferien.

Påmeldingen skjer via selskapets nettside (ekstern side).

Budstikka.no ønsker tips om hendelser i trafikken. Ring oss på 99 59 00 00. SMS/MMS til nummer 2360 med kodeord TIPS. Du kan ogsåsende e-post.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.