Skip to main content

Vil ha forbud mot sosiale medier for barn

Skuespiller Ane Dahl Torp fra Bærum er bekymret for barn under 13 år som er på sosiale medier. Hun ønsker et forbud for de yngste. 

Skuespiller Ane Dahl Torp vil diskutere et forbud mot sosiale medier før fylte 13 år.

Nylig møtte skuespilleren fra Bærum  barneombud Inga Bejer Engh og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) for å diskutere unge og sosiale medier, skriver VG.

- Tre av fire barn mellom 9 og 13 år er på sosiale medier. Barn under 13 år er ikke modne nok for det, sier en engasjert Ane Dahl Torp – som ønsker et forbud.

LES OGSÅ: Foreldre med svarteliste over apper i kampen mot mobbing

Ingen steder hvor du er trygg

– Det er ingen steder hvor du er trygg. Når du er på sosiale medier får du to virkeligheter. Du må du forholde deg til et sosialt liv både i virkeligheten og på sosiale medier. Er det virkelig noen som mener at barn under 13 år er modne til dette? For meg er det et lett svar: Et rungende nei, sier Torp til VG.

Rektor og foreldre vil ha slutt på stygg språkbruk

Må ha samtykke fra foreldrene

I dag er reglene slik at dersom du har samtykke fra foreldre har du mulighet til å være på sosiale medier før fylte 13 år. Det vil Torp ha en slutt på.

– Når man vet at åtte av ti voksne mener at de anbefalte aldersgrensene i stor grad eller noen grad er riktig, samtidig som 3 av 4 barn mellom 9 og 13 år er på sosiale medier er det noe som skurrer, sier skuespilleren til VG.

Mobbeombudet: – Barn stenges ofte ute

- Djervere offentlig samtale

Samtidig sier Torp til VG  at den offentlige samtalen må blir djervere.

– Vi må gå lenger enn å si at foreldre skal være våkne, følge med og se an barnas modenhet. Skolen må samtidig tørre å være tydelige på hva de mener. Snakker du med lærere på barneskolen får du høre at de bruker mye arbeidstid på å løse konflikter knyttet til barnas liv på sosiale medier. Det skal de tørre å snakke høyt om.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.