Skip to main content

Vil fortsette overføring av møter i Asker

Bård K. Dahl i Rødt spør Askers ordfører om møtene i hovedutvalgene kan strømmes.

Bård K. Dahl i Rødt spør Askers ordfører om møtene i hovedutvalgene kan strømmes.

Foto: Trine Jødal

Kommunestyrerepresentant Bård K. Dahl fra Rødt ber om at Asker kommune strømmer alle møter i de politiske hovedutvalgene.

Strømmingen gjør at interesserte kan følge med på møtene direkte eller etterpå elektronisk uten å måtte møte opp fysisk der møtene holdes. 

Dahl stiller følgende spørsmål til ordfører Lene Conradi i kommunestyrets møte tirsdag:

– Med smitteverntiltakene under pandemien ble det igangsatt strømming av møtene i folkevalgte organer, for å ivareta åpenhet og mulighet til innsyn. Dette har etter vår mening bidratt til å løfte demokratiet, ved at det har blitt enklere for innbyggerne å få innsyn i den politiske behandlingen. Med opphevingen av smitteverntiltakene har strømmingen av nevnte møter opphørt. Vil ordføreren støtte et forslag om at strømmingen av møtene i hovedutvalgene videreføres?

Asker kommunestyre skal tirsdag også behandle blant annet en tilstandsrapport om barnevernstjenesten og en tertialrapport kommunens finans- og gjeldsforvaltning.

I Asker er det denne uken også møte i kontrollutvalget (mandag), utvalg for plan og byggesak (onsdag) og klageutvalget (torsdag).

Fjordfylling og master

I Bærum er det bare ett møte, i formannskapet onsdag. Politikerne skal studere saker både til lands, til vanns og i luften. 

På sakslisten står nemlig blant annet boligbygging i Professor Kohts vei 77–87 på Stabekk, utfylling av fjorden ved Lakseberget mellom Sandvika og Blommenholm og nye strømmaster fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo.

I Viken fylke er det møte i komité for finans, administrasjon og klima (mandag), forretningsutvalget (onsdag) og fylkesrådet (torsdag).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.