Skip to main content

Vil diskutere kjøpesentre og vinmonopol i krisemøte

Slik var køen utenfor vinmonopolet lørdag formiddag. Kriseledelsen i Bærum vurderer nå hva med lokale kjøpesentre og vinmonopol.

Slik var køen utenfor vinmonopolet lørdag formiddag. Kriseledelsen i Bærum vurderer nå hva med lokale kjøpesentre og vinmonopol. 

Kriseledelsen i Bærum gikk rett i møte etter at regjeringen hadde redegjort for sine tiltak lørdag formiddag.

– Bærum blir anbefalt å være på nivå fire, som er langt på vei de tiltakene som vi har i dag, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

Regjeringen har bestemt seg for å innføre svært strenge tiltak i totalt ti kommuner fra lørdag klokken 12. Asker og Bærum er foreløpig ikke med på listen, men helseminister Bent Høie fortalte at det vurderes ytterligere tiltak også i kommuner som ligger i ring rundt dette området. 

Kjøpesentre på møteagendaen

Kriseledelsen i Bærum gikk rett i møte etter regjeringens redegjørelse. I Oslo betyr de nye strenge tiltakene blant annet stengte kjøpesentre og vinmonopol. Kommunen har friskt i minne hva som skjedde da treningssentrene ble stengt i Oslo mens Bærum valgte å holde dem åpne. 

 – Kjøpesentrene i Oslo stenges ned med de utfordringene det gir for mobilitet og innbyggere som krysser grensene. Men Høie har vært knalltydelig på at innbyggere i Oslo og Follo ikke må bevege seg ut av kommunene for ånyttiggjøre seg av tilbud andre steder, fortsetter ordføreren, og legger til at vinmonopolene også vil bli vurdert.

Lørdag formiddag meldes det om lange køer utenfor flere vinmonopol i Asker og Bærum. Hva som skjer med lokale kjøpesentre og vinmonopol er noe av det som skal tas opp når kriseledelsen nå er samlet.

– Vi vil drøfte dette videre i kriseledelsen, og koordinere oss med andre kommuner, fastslår hun.

– Hold dere mest mulig i ro 

Foreløpig vet man ikke om det muterte viruset har fått fotfeste her i distriktet. Beboere på Stabæktunet sjekkes for den britiske varianten av koronaviruset, og ordføreren forteller at de er i dialog med tanke på å få prøvesvar så raskt som mulig.

– Situasjonen er nå så skjør at vi innstendig oppfordrer alle til å holde seg mest mulig i ro til sentrale helsemyndigheter får oversikt over smittesituasjonen, avslutter Lisbeth Hammer Krog. 

Budstikka snakket lørdag formiddag med Asker-ordfører Lene Conradi om de lange køene utenfor flere vinmonopol i Asker og Bærum. Hun ber folk om å ta ansvar. 

– Nå må vi forholde oss mest mulig i ro, ikke handle i panikk eller begynne å hamstre. Situasjonen er nå beheftet med så stor usikkerhet, og da må vi ikke bidra til økt smittespredning, fastslår Conradi.

Ved 11-tiden tar ordfører Lisbeth Hammer Krog kontakt med Budstikka for å fortelle at hun er meget bekymret etter å ha fått høre om polkøene i distriktet. Kommunen vil nå sende ut sende ut kontrollører og vektere til de forskjellige stedene. Hva som skjer av tiltak vil hun komme tilbake med etter at krisemøtet er ferdig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.