Skip to main content

Vil bygge disse 100 boligene som «bilfrie»

KUNSTNERLIA: Bondivann nederst t.v. Den øverste veien er Røykenveien.

ABBL har havnet i en kinkig konflikt med beboere og bør bygge den nye Kunstnerlia med få p-plasser. Det foreslår Venstre-politiker Njål Vikdal.

Han mener at Bondistranda-beboerne dermed bør kunne akseptere adkomstvei til Kunstnerlia i sitt nabolag.

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) vil legge den nye veien til de 100 planlagte Kunstnerlia-boligene via det allerede ferdige boligområdet Bondistranda i Asker. Det har fått beboere der til å se rødt. I snart ett år har partene ligget i strid om temaet.

Beboerne var på et tidspunkt så frustrert at de lagde sitt eget adkomstalternativ.

Venstre-politiker Njål Vikdal, som selv bor i området, foreslår nå å bygge Kunstnerlias 100 boliger som et billøst område.

– ABBL er kommet i en vanskelig situasjon. Det er mulig ABBL har jussen på sin side. Jeg mener likevel de bør benytte muligheten til å tenke helt annerledes, sier Vikdal, som står på 4. plass på Venstres liste til høstens fylkestingsvalg.

LES MER: Her kommer 100 nye boliger

Bilkollektiver

Han mener det er urealistisk at alle boliger i Asker i fremtiden skal ha p-plasser til to biler, pluss plasser for besøkende. Vikdal mener ABBL burde gå foran og styre en utvikling mot svært få p-plasser sammenlignet med hva som er virkeligheten i dag.

– ABBL bør sterkt vurdere å bygge Kunstnerlia med minimalt antall parkeringsplasser. Jeg ser for meg noen få plasser for bilkollektivbiler og noen få besøksparkeringer, sier Vikdal og legger til:

– Unge, nyetablerte og enslige ønsker ikke nødvendigvis ha egen bil. De vil reise kollektivt, eller de har biltilgang gjennom bilkollektiv. La Kunstnerlia bli et alternativ for dem som ikke ønsker å ha egen bil.

 

VENSTRE-MANN: Njål Vikdal mener Kunsterlia bør bygges på en måte som demper bilbruken.

Mulig avgjørelse i kveld

Han ser for seg at adkomstveien legges via Bondistranda, men understreker at biltrafikken på veien vil bli minimal sammenlignet med om Kunstnerlia-boligene bygges på vanlig måte, med mange p-plasser.

Politikere fra bygningsrådet og formannskapet var mandag kveld på befaring i området. I kveld (onsdag) behandles saken om adkomstvei i bygningsrådet. Rådsleder Stein H. Annexstad (H) sa dette til Budstikka etter befaringen:

– Jeg synes det er mange saklige og gode argumenter fra beboerne på Bondistranda. Samtidig er det snakk om 100 nye boliger på et gunstig sted som ligger nært kollektivtrafikk og Asker sentrum. Adkomstalternativene til Bondistranda er dessuten få og vanskelige, sier han.

DEBATT: ABBL og Bondistranda

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.