Skip to main content

Vil bevare kunstnervilla

Budstikka informerer i en notis 22. september om at museumssjef Fredrikke Hegnar von Ubisch ikke har gitt opp håpet om bevaring og kunstnerisk bruk av villaen i skråningen mellom Røykenveien og Bondivann.

Overskriften «Vil bevare omstridt villa» og utsagnet «men NBK ønsker altså å selge til ABBL, som igjen vil bygge boliger der.» forsøker å stadfeste at bevaringen av kunstnervillaen er omstridt.

Det finnes ingen konflikt mellom bevaring av kunstnervillaen og utbygging av boliger i området.

Les også: ABBL har ikke gitt opp håpet om 100 leiligheter her

Les også: Går i strupen på eier av ærverdig kunstervilla

I ABBLs utbyggingsforslag for Kunstnerlia er området rundt husene avsatt som verneområde. Kunstnervillaen har i løpet av de siste 10–15 årene vært utsatt for sterkt forfall, i hovedsak på grunn av manglende vedlikehold fra leietagernes side. NBK var nødt til å gjennomføre en utkastelse av leietagerne på grunn av vesentlig mislighold.

En utbygging av eiendommen i tråd med ABBLs forslag vil kunne tvert imot kunne redde kunstnervillaen for bevaring, og NBK har utarbeidet en mulighetsstudie for både bruk av huset og for hva formuen vil kunne bringe av tiltak til billedkunstnernes beste.

Det er i høst satt i gang tiltak for å sikre huset før vinteren. En full restaurering vil koste mange penger og er en kostnad NBK ikke kan bære alene.

Det blir derfor direkte galt når Budstikka fremstiller bevaringen av kunstnervillaen som omstridt.

Les flere meninger og debattinnlegg her

Alle ønsker en bevaring, men noen må betale regningen. Utbyggingen til ABBL og inntektene fra salget er en forutsetning for å kunne redde kunstnervillaen og skape liv og røre i Kunstnerlia igjen.

Det er mange hensyn å ta, og NBK ønsker nå å ta kontakt med Asker kommune for å undersøke hvordan kunstnervillaen kan passe inn i kulturplanen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.