Skip to main content

Vil bedre luften i Bærum

Veitrafikk er en av de største truslene mot luftkvaliteten i Bærum. Miljøfartsgrense på E18 er et aktuelt tiltak.

Veitrafikk er en av de største truslene mot luftkvaliteten i Bærum. Miljøfartsgrense på E18 er et aktuelt tiltak.

Foto: ARNE HERSTRØM

En ny og strengere handlingsplan for bedre luftkvalitet i Bærum skal denne uken diskuteres i flere politiske utvalg.

Hovedutvalgene for barn og unge (tirsdag), bistand og omsorg (onsdag) og miljø, idrett og kultur (torsdag) har alle «handlingsplan for bedre luftkvalitet 2021-2025» på sakslisten. Bærum kommune gjør dermed ordtaket «lufta er for alle» til sitt denne uken.

Ifølge kommunedirektøren er det fare for overskridelser av de lovpålagte grensene for luftkvalitet i Bærum. Veitrafikk og vedfyring er de største synderne. Viktige tiltak er derfor å begrense vedfyring og bilkjøring. 

Miljødirektoratet har fastslått at Bærums tidligere handlingsplan ikke er god nok. Politikerne skal derfor vurdere skjerpede tiltak, blant annet å henstille til Statens vegvesen å innføre miljøfartsgrense på E18 mellom Ramstadsletta og Oslo.

Andre saker i hovedutvalgene i Bærum er bibliotekmelding, kulturanleggsplan 2021–2024 og utbygging av Vøyenenga aktivitetspark. Det er også møte i utvalg for samarbeid tirsdag og i eierutvalget onsdag.

Hvalstad-utbygging

I Asker er det møte i formannskapet tirsdag. Her står Hvalstad i sentrum, med utbygging av Hvalstad skole og Hvalstad stasjon på sakslisten. Blant totalt 17 saker er også tiltak for å dekke straksbehov for Asker kulturskole og etablering og drift av en barnebolig i Røyken. Ukens eneste andre oppsatte møte i Asker denne uken er i klageutvalget torsdag.

Spør om hurtigbåter

I Viken er det møte i fylkestinget onsdag og torsdag. Kari Sofie Bjørnsen (H) fra Asker ber fylkesrådet svare på om fylket sammen med Ruter eller andre vil satse mer på et utslippsfritt hurtigbåttilbud på strekningen Oslo-Slemmestad.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.