Skip to main content

Vil åpne Fornebuporten for alle

BEFARING: Therese Log Bergjord (midten t.v.) og Mette Løfblad, adm.dir. og utviklingssjef i Compass Group, i samtale med Torstein Storækre (t.h.), sjef i Fornebuporten, og Thomas Grøttvik, prosjektleder i Hent.
BEFARING: Therese Log Bergjord (midten t.v.) og Mette Løfblad, adm.dir. og utviklingssjef i Compass Group, i samtale med Torstein Storækre (t.h.), sjef i Fornebuporten, og Thomas Grøttvik, prosjektleder i Hent.

Compass Group i Asker skal servere og gi opplevelser til beboere, ansatte og ikke minst folk flest i Fornebuporten.

– Vi skal bygge en levende bydel, som forhåpentligvis vil trekke mange mennesker inn på området, enten de setter seg ned for å spise en pizza, stikker innom bakeriet eller går på bar for den saks skyld. Det finnes ikke noe tilsvarende offentlig tilbud på Fornebu i dag. Her skal det bli liv mellom husene, sier sjefen i Fornebuporten, Torstein Storækre.

Og det er den norske delen av den internasjonale Compass Group PLC, en av landets største leverandører av måltidstjenester, som skal skape dette nye livet.

Pizza, bakeri, grill og bar

Nesbru-bedriften skal drive pizzarestaurant, bakeri, grill og bar på om lag 1.000 kvm på bakkeplan i det ene kontorbygget. Virksomhetene skal drives under det nye merkevarenavnet «The Local».

I tillegg skal de drive en kantine med 750 plasser for nærmere 3.000 ansatte hos leietagerne i bygget. Serveringstjenestene skal drives ut fra et stort underjordisk sentralkjøkken med kapasitet til å betjene 7.000 personer samtidig.

– Vi gleder oss veldig til å ta fatt på denne jobben. Det er en skikkelig signalkontrakt på 10 år, og en av de største jobbene vi har påtatt oss i Norge noen gang, forteller administrerende direktør Therese Log Bergjord i Compass Group.

Bedriften vil ha om lag 50 ansatte i arbeid når Fornebuporten åpner i løpet av neste sommer. Alle disse nyansettelser, og rekrutteringen starter på nyåret.

Ønsker å bygge mer

Serveringsdelen av Fornebuporten har kapasitet til å betjene en enda større utbygging på sikt, forteller Storækre.

– Vi håper å få utvide bebyggelsen til dagens parkeringsplass og den tidligere stasjonstomten. Det trengs flere kontorer og boliger for å skape større trafikkgrunnlag for Fornebubanen. Her har vi felles interesser med Ruter.

Kontorbyggene i Fornebuporten skal stå klare sommeren 2015 og 2016. Aker Solutions, Kværner og Eureka er foreløpig klare som leietagere.

I tillegg er man i sluttforhandlinger med to andre store aktører. Går disse i boks, er det 10.000 ledige kvm igjen.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

270 av de 290 leilighetene i første byggetrinn er solgt.

– Jeg tror vi får det mest internasjonale bolig- og næringsområdet i Norge med mange unge og høyt utdannede ingeniører av over 20 nasjonaliteter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.