Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Viken-regionen settes på vent

STOPP: Gruppeleder Tonje Brenna i Akershus Ap

Arbeiderpartiets arbeidsgruppe i Viken går inn for å legge ned det politiske arbeidet med den nye storregionenen. – Et uverdig spill, sier fylkesordfører Anette Solli (H).

Det er NRK som  søndag ettermiddag melder at gruppeleder Tonje Brenna i Akershus Ap sier de går inn for å legge ned det politiske arbeidet i storregionen Viken.

LES OGSÅ: Fortsetter ferden mot Viken fylke trass i Finnmark-bråk

– Vi har idag hatt møte mellom de tre fylkespartiene i Viken og bestemt oss for å støtte forslaget fra SV, Senterpartiet og FrP om å legge ned arbeidet i fellesnemnda inntil Stortinget har behandlet saken på nytt, sier Tonje Brenna, grupperleder i Akershus Ap til NRK.

LES OGSÅ: En omkamp må gjelde alle

Det betyr at partiene er i flertall før det kommende møtet i Fellesnemnda for Viken neste tirsdag og at Viken blir satt på vent i flere måneder.

– Sammenslåingen av de tre fylkene har ikke støtte i verken befolkningen eller i noen av de tre fylkestingene. Den er dyr, ulogisk og gjør det ikke enklere å løse oppgavene, og bør stoppes, sier hun.

– Uverdig politisk spill

Politikerne vil ikke fortsette arbeidet med å etablere Viken fylkeskommune før Stortinget har behandlet regionreformen på nytt. Det betyr at Viken blir satt på vent i flere måneder.

– Dette er fryktelig skuffende og veldig dumt. En ting er politisk spill, men dette vil først og fremst gå utover og ramme de 10.000 ansatte i fylkeskommunene. Arbeiderpartiet gambler med de ansatte som innsats, sier fylkesordfører Anette Solli i Akershus.

Hun leder nemnda som forbereder sammenslåingen sammen med politikere fra Buskerud og Østfold.

– Skaper bare kaos

Fylkesordføreren mener Ap ikke gjør annet enn å skape kaos og ikke forholder seg til spillereglene.

– Ap mener fylkesreformen bare er kaos, men her er det de som skaper kaos. Omkampen i denne saken må tas på riktig arena, og det er i Stortinget. Det er ikke fellesnemnda i Viken som skal avgjøre denne saken. Vi kommer trolig ikke videre før ute i januar, og vi er allerede sent ute, sier Solli.

Utsetter lokalisering

Når det politiske arbeidet nå legges ned betyr det også at lokaliseringen av hvor administrasjonssenteret til Viken skal ligge stopper.

Administrasjonssenteret kommer til å ligge i Bærum. Men politikerne vil ha konkrete tilbud om kontorplass før de bestemmer hvor. Sandvika og Lysaker er aktuelle steder.

Regionreformen 

 

Les flere artikler