Frp vil gi Bærum-elever turbotilbud

TRE ÅR PÅ TO: – Dyktige elever bør få mulighet til å ta videregående skole på to år i stedet for tre, sier Petter Kaland Melsom (Frp). FOTO: PRIVAT

TRE ÅR PÅ TO: – Dyktige elever bør få mulighet til å ta videregående skole på to år i stedet for tre, sier Petter Kaland Melsom (Frp). FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel

Flinke elever i Bærum bør kunne ta videregående skole på to år – og få belønning hvis de klarer å fullføre, mener sentrale Frp-politikere. Et slikt toårig tilbud starter nå opp i Oslo.

DEL

– Jeg har ambisjoner på vegne av elevene våre. Dyktige og motiverte elever vil få utfordret seg selv, og starte tidligere på høyere utdanning hvis de kan skaffe seg studiekompetanse på to år i stedet for tre, sier Petter Kaland Melsom, 4.-kandidat på valglisten til Bærum Frp.

Hersleb videregående skole i Oslo starter nå opp med et slikt opplegg, noe som får full støtte fra Frp både lokalt og sentralt.

LES OGSÅ: – Flaks og uflaks kan avgjøre opptak til videregående

Vil gi premie til hurtig-elever

Sylvi Listhaug, leder av Frps kunnskaps- og familieutvalg, uttaler til NRK at hun vil gi pengepremie til dem som klarer videregåendepensum på to år.

– Dette er veldig bra samfunnsøkonomisk, og disse elevene er i altfor stor grad glemt i norsk skole. Dette er et tiltak som kan være en mulighet for dem til å kunne komme seg raskere gjennom videregående skole og komme seg fortere i jobb, sier Listhaug.

LES OGSÅ: – Skal være så rettferdig som mulig

– Landets beste elever

Melsom ser ingen grunn til å begrense turbotilbudet til Oslo.

– Bærum har landets beste skoleresultater. Hvis det er én kommune i Norge hvor det kunne være behov for et slikt tilbud, så er det her, sier Frp-eren, som sitter i Bærum kommunes sektorutvalg for barn og unge.

LES OGSÅ: Nadderud fremdeles på topp

Ingen konkrete planer for ekspress-skole

Hilde Dahlberg, seksjonsleder for inntak ved Akershus fylkeskommune, synes imidlertid ikke forslaget er noen god idé.

– Vi har ikke hatt pågang hverken fra elever, foresatte eller skoler angående toårig videregående skole. Og vi vet at lignende forsøk i andre fylker har ført til så stort frafall at de har lagt ned tilbudet. Derfor har vi ingen planer om å starte opp noe slikt hos oss nå. Men hvis det er interesse i fremtiden, utelukker jeg ikke at det kan komme i Akershus, sier Dahlberg.

LES OGSÅ: 246 elever uten plass på videregående skole

Artikkeltags