246 elever uten plass på videregående

SØKEKØ: Når 721 søkere kjemper om 529 plasser ved Nadderud videregående skole, er det vanskelig å si ja til alle. Det er blant søkerne til de mest populære skolene flest fremdeles står uten skoletilbud. FOTO: TRINE JØDAL

SØKEKØ: Når 721 søkere kjemper om 529 plasser ved Nadderud videregående skole, er det vanskelig å si ja til alle. Det er blant søkerne til de mest populære skolene flest fremdeles står uten skoletilbud. FOTO: TRINE JØDAL

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at andreinntaket er klart, er ventelistene lengst blant dem som har søkt studiespesialisering ved de mest populære videregående skolene i Asker og Bærum.

DEL

– Det er utfordrende at en del elever kun søker seg til skoler med så høye karakterkrav at de egentlig ikke har mulighet til å komme inn der. Det er i denne gruppen vi finner de fleste elevene som ennå ikke har fått tildelt skoleplass, sier Hilde Dahlberg, seksjonsleder for inntak ved Akershus fylkeskommune.

Oversøkning på Nadderud

Hun trekker frem Nadderud skole i Bærum som eksempel: Det er vanskelig å få puslespillet til å gå opp når 721 søkere kjemper om 529 plasser. For å komme inn på førsteinntaket, måtte du ha minst 5,1 i snittkarakter.

LES OGSÅ: Nadderud fremdeles på topp

– Svarfrist lørdag

Etter andre runde av inntaket til førsteklasse i videregående skole (Vg1), står 246 elever uten tilbud for kommende skoleår. Etter førsteinntaket var det 361 som ikke hadde fått plass.

Til alle tre trinn, var det etter førsteinntaket 500 som ikke hadde fått plass.

LES OGSÅ: Over 500 på venteliste

– Nå er det viktig at de som har fått svar i andre runde bekrefter at de tar plassen, sier Dahlberg, som understreker at denne svarfristen går ut lørdag 1. august. Svarer du ikke, mister du retten til skoleplass.

Fordeler reserverte plasser

Nå er inntakssjefen i full gang med oppfølgingsinntaket.

Det betyr at de 246 elevene som ennå ikke vet hvor de skal starte opp til høsten de nærmeste ukene manuelt skal fordeles på de 34 videregående skolene i Akershus fylke, hovedsakelig på de 12 videregående skolene i Asker og Bærum.

Kriteriene det blir lagt mest vekt på, er hvor ungdommene bor, poengsummen på vitnemålet fra ungdomsskolen og hvilke utdanningsprogram de har ført opp på søknaden.

– Vi prioriterer utdanningsprogram fremfor hvilke skoler eleven har valgt. Men vi prøver så langt det lar seg gjøre å finne en skole ikke altfor langt unna der ungdommen bor, sier Dahlberg. Hun forklarer at fem prosent av alle plassene i Vg1 er reservert nettopp for dem som nå står på venteliste.

LES OGSÅ: – Uflaks og flaks kan avgjøre opptak

– Lovende før skolestart

Første dag etter ferien for elever i videregående skole er tirsdag 18. august.

Hilde Dahlberg har tro på at kabalen skal være på plass innen den tid for de 7.300 elevene som har søkt om plass i videregående skole i Asker og Bærum for neste år. Hun forteller at tallene er nokså like sammenlignet med samme tid i fjor.

LES OGSÅ: – 159 uten plass på videregående

– Det ser lovende ut også for i år. Det avgjørende for elevene nå, er at de følger med og bekrefter at de takker ja til plassen de etter hvert får tildelt.

Artikkeltags