Skip to main content

– Vi ville ha et kassehus

FIKK MAKS UT AV TOMTEN: Familieboligen er strukket vertikalt utover tomten, i stedet for horisontalt – som var familiens opprinnelige plan. Boligen er delt inn i soner, der øverste etasje inneholder de fleste fellesrommene.
FIKK MAKS UT AV TOMTEN: Familieboligen er strukket vertikalt utover tomten, i stedet for horisontalt – som var familiens opprinnelige plan. Boligen er delt inn i soner, der øverste etasje inneholder de fleste fellesrommene.

Tom Arne Bakken og Kamilla Jendem lette etter en moderne bolig med et enkelt uttrykk og mest mulig dagslys.

Se flere bilder ved å bla i bildekarusellen i toppen. Mobilbruker? Se flere bilder nederst i artikkelen.

Etter flere visninger bestemte de seg for å kjøpe tomt og bygge selv.

– Vi var enige om at vi liker moderne arkitektur. Det var aldri aktuelt å bygge en tradisjonell bolig. Vi ville ha funkis eller kassehus, om du vil, humrer Tom Arne.

Familien bodde i en rekkehusleilighet i nærheten og ville fortsette å bo i nabolaget.

– Vi var med i noen budrunder, men merket raskt at det ville bli dyrt fordi boligene trengte omfattende oppgraderinger. Derfor bestemte vi oss for å bygge nytt i stedet og få det akkurat som vi ønsket.

Kreativ løsning

På første befaring av tomten var den så overgrodd at paret ikke kunne se hvor sola var.

– Etter at vi ryddet tomten for trær viste det seg at vi faktisk har sol hele dagen, forteller Tom Arne.

For familien var det viktig å utnytte den skrånende tomten best mulig, og de fikk tegnet et par utkast før de landet på forslaget fra arkitekt Øivind Lunde fra Boxs Arkitektstudio AS.

– Arkitekten kom med en spennende løsning hvor huset ble strukket vertikalt utover tomten i stedet for horisontalt som vi opprinnelig hadde sett for oss, forteller de.

Paret fulgte byggeprosessen tett, og etter ni måneder kunne familien flytte inn i drømmeboligen noen dager før jul.

Mye glass

Fra husets vestvendte langside er boligen satt sammen av tre moduler, hvorav den midterste har fått en unik glasskledning.

– Toppetasjen består av tre rektangulære gulv-til-vegg-glassflater som nærmest svever på en base av tre mindre kvadratiske vinduer. For å forsterke effekten ytterligere har arkitekten lagt inn tre symmetriske flater i farget glass som dekker etasjeskillet, forklarer Tom Arne, og forteller at det skaper en spennende effekt ved at hele veggen over to etasjer innrammes med en stor glassflate.

Boligen er inndelt med sosiale rom i øverste etasje, soverom, bad og vaskerom i andre, og i underetasjen ligger hobbyrom og teknisk rom, lagringsplass og boder, samt en stor garasje.

– Det er i toppetasjen vi tilbringer mest tid. Her gjør barna lekser, vi lager og spiser mat sammen, det er rett og slett her vi oppholder oss, forteller Tom Arne.

Lys

Allrommet på 60 kvadratmeter forener to store og koselige uteplasser på til sammen 100 kvadratmeter hvor familien kan nyte både morgen- og kveldsol.
Bergveggen bak den ene plattingen gir naturlig ly, og i sommersesongen åpner familien opp glassdørene i begge ender og lar utearealene bli en forlengelse av inneområdene.

Lys er stikkord for boligen. Både i form av sol hele dagen og dagslys som strømmer inn gjennom de store vindusflatene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.