Skip to main content

– Vi skulle gjerne sett at langt flere stoppet her

VENNEGJENG: Einar Børsheim, Rolf Nordli og Marius Holm har Drøbak som mål for dagens båtreise bort fra Vollen. – Et supert tilbud, som jeg håper vil fortsette selv om det skulle vise seg at det ikke prismessig står seg. Samfunnsøkonomisk synes jeg det er helt riktig at vi bruker fjorden som et sted for kollektivtransport, sier han. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Flere reiser bort fra Vollen med helgefergen enn dem som kommer dit. Ikke helt det som var planen da lokalmiljøet til slutt fikk båttilbudet.

Asker kommune spyttet sågar inn flere hundre tusen kroner for å overtale Ruter til å sette opp et eget helgerutetilbud fra Oslo, via Vollen, og ut til Oscarsborg og Drøbak. Så skjedde.

Nær 5.500 passasjerer hadde reist med helgeruten de tre første helgene den var i trafikk, fra 20. - 21. juni.

– Et trafikktall vi er svært godt fornøyd med, sier pressevakt Martin Hinsch i Ruter.

Fra båtbygging og møbelproduksjon til museer og rutebåt  

Men langt fra alle har Vollen som mål. Aller flest passasjerer har Ruter på rundturen til og fra Oslo, da med Drøbak og Oscarsborg på de neste plassene. Men Vollen kommer på en god fjerdeplass med både Slemmestad, Fornebu og Håøya bak seg.

LES OGSÅ: – Ikke et kjent reisemål

Hele 427 personer kom fra Oslo til Vollen med båten og 379 kom i retning fra Drøbak. Men fra Vollen til Oslo dro det 553 passasjerer, og fra Vollen i retning Drøbak var det registrert 344 reisende disse tre helgene. Tallene så langt viser altså at flere drar vekk fra Vollen.

– Vi skulle svært gjerne sett at langt flere stoppet opp her, og hadde det som mål for turen, sier Trine Bendixen, leder av venneforeningen for Oslofjordmuseet, som ligger i Vollen.

Hun er nytilflyttet til stedet, og allerede bergtatt av Vollen.

Vil bidra

Trine Bendixen mener det må jobbes enda mer med markedsføring for å gjøre Vollen til et mer naturlig stoppested for folk.

– Jeg lover i alle fall å bidra med den kunnskapen jeg har på feltet, med blant annet kulturformidling, sier den tidligere kultursjefen i Bærum kommune.

LES OGSÅ: – Vi tar det været vi får

Hun er alt i gang. Denne sommeren står hun bak barneaktiviteter ved Oslofjordmuseet hver helg i juni, juli og august.

– Også ved Vito’s Fjordkro på Vollen Marina har det denne sommeren vært en rekke kulturarrangement, fremholder hun.

VOLLENVENN: – Vi må få markedsført Vollen bedre så langt flere oppdager hvilket flott sted vi har her, sier Trine Bendixen.

Vollenturister

Da Budstikka møtte opp på rutebåtbrygga i helgen, var det faktisk over dobbelt så mange som kom i land i Vollen, enn dem som gikk om bord i retning Drøbak. Litt motsatt av trenden. Men det var intet folkehav. Fire passasjerer gikk på, og rundt ti kom i land.

– Vi er på hovedstadsbesøk denne helgen og benytter også sjansen til å besøke noen venner av oss som bor i Vollen, forteller Petter Rastad, som sammen med ektefellen Eli var to av dem som kom i land.

– Egentlig hadde vi tenkt å ta tog og buss, men så ble vi gjort oppmerksom på at det gikk en rutebåt ut hit. Det var fantastisk flott å komme hit sjøveien. Veldig bra, skryter Eli.

– Vi bor rett ved en fjord i Midsund, like utenfor Molde, men det er flott å oppleve Oslofjorden også, sier mannen Petter.

En vennegjeng fra Gullhella drar fra Vollen med samme båt. De skal en tur ut til Drøbak.

– For oss som ikke har båt er det et supert tilbud for å komme ut på fjorden, sier Rolf Nordli.

Han synes det må være samfunnsmessig korrekt å bruke fjorden til transport, selv om kanskje ikke det økonomiske regnestykket går helt opp.

– Håper det bærer seg såpass at det blir et fast tilbud, sier kameraten, Marius Holm.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.