Skip to main content

– Vi prøver å fortelle hvilken perle dette egentlig er

Mikkel Sjølie og Atle Skattebøl vet å sette pris på fisking i Sandvikselva. Målet med helgens Fiskesommer-arrangement var å få barn og ungdom interessert i fiske, og gi tips til hvordan man tar vare på den gode fiskeelva som renner gjennom Sandvika.

Flomstor elv og strålende sol – de som skulle lære bort gleden ved fiske i Sandvikselva kunne ikke fått det bedre.

– I fjor var det bare en liten bekk. Nå flommer vannet forbi, sier Atle Skattebøl og peker mot Sandvikselva.

Han er formann i fiskegruppa til Bærum Jeger- og Fiskerforening. Lørdag var han en av ambassadørene for lakseeldoradoet som slynger seg mellom veier og boligstrøk, da «Sommerfiske» ble arrangert på Hamang.

– Vi snakker om respekt for elva, fiskeglede og dette med å komme seg ut og ha det gøy, sier Skattebøl.

– Og så prøver vi å fortelle hvilken vidunderlig perle dette egentlig er. Det er ikke mange steder du kan stå i så tettbygd strøk, hive snøret uti og få en laks på seks-syv kilo på kroken, fortsetter han.

Sluker i treet

Det var ikke all verdens oppmøte, men noen hadde da lagt lørdagsturen innom elvebredden. Blant dem 11 år gamle Mikkel Sjølie fra Hosle og morfar Erik Engebretsen.

– Jeg synes det er best og morsomst å fiske i elv. Jeg skal holde på til jeg får fisk, forteller han.

Den ivrige fiskeren, som har en gjedde på 12,5 kilo som rekordfangst, omtalte sin egen innsats som «ganske bra». Og det til tross for at et par sluker ble igjen i hver sin tretopp.

– Jeg fisker ofte, fordi det er gøy, forteller Mikkel – som i sommer har planer om å friste fiskelykken på Hardangervidda, i Vassfaret og i Spania. 

Lover godt for sesongen

Atle Skattebøl blir nesten like blank i øynene som buken på en laks når samtaleemnet er Sandvikselva.

– Jeg har vært med på dette arrangementet i seks-syv år nå, men dette er første gang vi har reale forhold i elva. 

– Sandvikselva er en typisk flomelv, og fisken går opp i elva først når det er kommet godt med vann. Nå er det mye vann tidlig i sesongen, det lover godt, mener Skattebøl.

Strenge regler

Men for at det skal bli en god fiskesesong er det ikke bare vannmengden som må spille på lag. 

– Jeg er bekymret over at mange ikke forstår reglene for når det er lov å fiske i elva og ikke. Sandvikselva er åpen for fiske fra 15. juni og ut september. Folk som går tur langs elva må vite at det er strenge fiskeregler, og hjelpe oss å stanse tyvfiske og annen miljøkriminalitet, oppfordrer en mer alvorlig Atle Skattebøl.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.