Skip to main content

Vi er ikke ferdig med snøen ennå

Trafikk-kaos fredag ettermiddag etter at to busser kolliderte på Nesøya. her fra rundkjøring Nesøyveien og Fekjan
Foto: Karl Braanaas

Det skal drysse videre lørdag og mandag. Men til uka skal det dryppe. 

Det hvite er kommet. 

Vinterens første snø la seg i går over Asker og Bærum og skapte trafikkaos for bilister på vei hjem. I dag skal veiene være betydelig bedre saltet og brøytet, etter at Vegvesenet og entreprenør Vaktmesterkompaniet har vært i oppvaskmøte

Lørdag morgen melder Yr.no mer snø. Det skal snø litt gjennom dagen, litt på formiddagen og opptil 1,2 millimeter nedbør på ettermiddagen og en temperatur på 0 grader. Det vil kunne dukke opp som opptil 1,2 centimeter ny snø. 

Søndag er det ikke meldt snø, men perioder med sol. 

Så faller temperaturen mot mandag. 

Da spås enda mer snø, særlig i perioden mellom 06 og 12. Varselet for Billingstad sier da mellom 2,2 og 4,2 millimeter nedbør. 

Deretter viser langtidsvarselet økte temperaturer og snø som på tirsdag går over i regn. Resten av uka har per nå plusstemperaturer. 

Lyst på snø i snuten? Da er det ut nå. 

FOTO: EVA GROVEN

Skiforeningen: «Villsnø» i marka

Så den som vil kose seg med snøen, bør gjøre det nå i helgen. 

Lørdagens melding fra Skiforeningen forteller om et hvitt teppe på 4–7 centimeters dybde. 

«Flott å se, men foreløpig litt lite til å kunne utgjøre noe skiføre å snakke om. Det er meldt et par centimeter i dag også, så på plant underlag kan vi begynne å pakke snøen. Tilbudet blir imidlertid begrenset da de fleste skogsbilveier er forbeholdt jakt og skogsdrift en stund til.»

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.