Naboen lover å ta igjen etter plakatopphenging

OPPSIKTSVEKKENDE: Slik så huset til Fredrik og Birgitte Salvesen i Krillåsveien ut etter at naboen hadde hengt opp plakater på fasaden. Tidligere har fargede pærer i utebelysningen og hus dekorert som et juletre har vært blant tidligere pek.

OPPSIKTSVEKKENDE: Slik så huset til Fredrik og Birgitte Salvesen i Krillåsveien ut etter at naboen hadde hengt opp plakater på fasaden. Tidligere har fargede pærer i utebelysningen og hus dekorert som et juletre har vært blant tidligere pek. Foto:

Gjennom år har de to nabofamiliene på Vettre jevnlig sørget for å overraske hverandre med underfundige påfunn. Nå skal et plakatstunt hevnes.

DEL

– Det var veldig gøy å komme hjem i helgen. Da vi satt på Flytoget, leste vi saken på Budstikkas nettsider om at huset vårt var tapetsert med plakater, forteller Birgitte Salvesen.

Saken om huset dekket av festivalplakater gikk landet rundt og fikk mye oppmerksomhet. Ifølge Salvesen er også boligen deres i Krillåsveien på Vettre nærmest blitt en turistattraksjon etter omtalen i media.

– Vi har merket økt trafikk i veien, folk stopper fortsatt utenfor for å se på huset vårt, forteller hun.

Blir hengende

De aller fleste plakatene henger fortsatt på husveggen og verandarekkverket etter at Håkon Haavik gjorde seg flid med å dekorere ytterveggene på nabohuset.

Planen er å la så mange plakater som mulig bli hengende til Hvalstrandfestivalen er over senere i august.

– Vi har tatt ned noen på grunn av regn og vind, plakatene lå rundt her, forteller Birgitte Salvesen.

Hun avslører at et pek i retur er under planlegging, for sammen med mannen Fredrik har ikke Birgitte tenkt å la nabo Håkons plakatopplegg passere ubemerket.

Håkon Haavik fortalte til budstikka.no i helgen at var spent på hva han kan vente seg fra sine nabovenner i neste runde.

– Vi hadde egentlig en plan, men det ble for tamt. Nå må vi tenke litt på hva vi skal gjøre i retur, forteller Birgitte.

Hun ønsker ikke å konkretisere planene, annet enn at nabopekene er sesongbasert.

Å overraske hverandre med ulike stunt har pågått i nærmere seks år. Salvesen mener det er en berikelse i forholdet til naboen.

– Vi er mye sammen generelt, og har det utrolig fint, sier Birgitte Salvesen.

TIPS OSS OM GODE NABOHISTORIER: Send din historie her

Artikkeltags