Naboer i harnisk over utbyggingsplaner til milliardær

DELES OPP: Det er denne tomten, eid av Ellen Karlsen Raaholt i Strandveien på Vettre, som kan bli delt i tre.

DELES OPP: Det er denne tomten, eid av Ellen Karlsen Raaholt i Strandveien på Vettre, som kan bli delt i tre. Foto:

I Strandveien på Vettre i Asker har Ellen Karlsen Raaholt tirret på seg naboene.

DEL

Det er finansbladet Kapital som skriver at eiendomsutvikler og entreprenør Ellen Karlsen Raaholts planer om å dele en fem mål stor tomt i eksklusive Strandveien i tre ulike parseller.

Rev gigantvilla

I oktober 2015 rev hun villaen fra 1932 som lå på den fem mål store tomten nede ved sjøen. 31 millioner kroner hadde hun betalt for eiendommen.

Raaholt søkte opprinnelig om å få bygge på den opprinnelige villaen og rive tilbygget til huset. Men så ombestemte hun seg la ny plan med ny søknad til kommunen: Hun ville rive hele huset, på grunn at fukt og råte i kjelleren og lukt av rotter. Hun hevdet også at det måtte bygges ny grunnmur for å tåle utbyggingen av huset.

Dette sa Asker kommune ja til. Raaholt vil bygge en gigantbolig på over 1.000 kvadratmeter. Men i nabolaget på Vettre var reaksjonene sterke.

– Vi er mange som er sjokkerte. Det er helt grotesk. Jeg sover ikke om natten på grunn av dette, sa en av naboene til Budstikka i 2015.

LES OGSÅ: Vil bygge gigantbolig på over 1.000 kvadratmeter

Ny runde igjen

Ifølge Kapital er det tomtens nærmeste naboer og Vettre vel som er irritert over de siste planene:

– Først ble rivingen av et anneks til riving av hele huset, planer om en gigantbolig og nå omregulering til tre tomter. Frykten er at en oppdeling av tomten følges opp av søknader om å få oppført tre boliger på opp mot 800 kvadratmeter hver. Noen frykter det kommer rekkehus her, skriver Kapital.

Vettre vel er bekymret for mer trafikk i området.

LES OGSÅ: Solgte huset til Røkke - nå vil fylkeskommunen stoppe gigantboligen hennes

– God for én milliard

Ifølge Kapital er Raaholt god for én milliard kroner og på fjorårets liste over Norges 400 rikeste. Mye av formuen er bygd opp av faren hennes, entreprenøren Ole K. Karlsen, som døde i 2009. Hun er eier av bl.a. selskapene Camana og Oxer Eiendom i Asker.

Raaholt solgte før nyttår i 2014 naboeiendommen Strandveien 18 b til Kristian Monsen Røkke, sønnen til Kjell Inge Røkke, for 26 millioner kroner.

Det har ikke lykkes Budstikka å få kommentar til saken fra Ellen Karlsen Raaholt.

Artikkeltags