Skip to main content

Velleder positiv til kåring av russebusser

ØNSKES VELKOMMEN: Lederen i Holmen og Landøen vel er positiv til russebusskåring på Holmen. Bildet er fra russebusskåringen i 2010. FOTO: EVA GROVEN
ØNSKES VELKOMMEN: Lederen i Holmen og Landøen vel er positiv til russebusskåring på Holmen. Bildet er fra russebusskåringen i 2010. FOTO: EVA GROVEN

Beslutningen om å gi russen lov til å kåre sine beste busser på Holmen i april mottas positivt av lederen i Holmen og Landøen vel.

Mandag kveld ble det kjent at ordfører Lene Conradi har åpnet for at russen i Asker kan få avholde sine busskåringer på tomten ved «Domen» på Holmen, ikke langt fra Holmenskjæret.

Budstikka har spurt lederen i det 100 år gamle vellet hva nabolaget mener om to kvelder med russebusser på Holmen.

 

– En positiv sak

– Med de rammer som er lagt på dette og med ansvarliggjøring av arrangementene er dette en positiv ting, sier leder Marius Øyehaug.

Han er klar over at russebusser kan skape lyd, men siden det hele er begrenset i tid til mellom klokken 15 og 22 to påfølgende kvelder, er han ikke bekymret.

– En sånn bruk av kommunens tomt må være til felles beste, og uten at det er for mye til sjenanse for folk, vurderer Øyehaug.

Kommunen har stilt en rekke krav til russen, med vakthold og opprydning, pluss at de må betale 20.000 kroner i depositum for hver av de to kveldene.

13 busser

De aktuelle datoene er tirsdag 23. og onsdag 24. april.

Det er i år åtte busser fra Asker videregående skole den ene kvelden, og fem busser fra Nesbru videregående den andre.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.