Skip to main content

– Veldig spennende med solformørkelse

SOLFORMØRKELSE: Niendeklassingene Ingrid Aanesland Dahle (14), Martine Omdal (14), Lisbeth Syversen (14), Marte Finland (14), Ingeborg Bjordal (15) og Nadia Grøv Majed (15) var godt fornøyd med solfesten.
SOLFORMØRKELSE: Niendeklassingene Ingrid Aanesland Dahle (14), Martine Omdal (14), Lisbeth Syversen (14), Marte Finland (14), Ingeborg Bjordal (15) og Nadia Grøv Majed (15) var godt fornøyd med solfesten.

Elevene på Gjettum ungdomsskole feiret fredagens store hendelse med en egen solfest.

Med beskyttelsesbriller, kikkerter, iPader, og med blikket rettet opp, var det liten tvil om hva som var i fokus for elevene på Gjettum ungdomsskole.

– Det er veldig spennende og veldig bra opplegg, sier Martine Omdal (14).

– Det er morsomt å gjøre noe annet annerledes, supplerer Nadia Grøv Majed (15).

LES OGSÅ: Ser mørkt ut for solformørkelsen

Solboller og quiz

Direktesending av solformørkelsen på Svalbard, solboller, rakettoppskyting, modell av solsystemet og quiz var blant ingrediensene på solfestivalen på Gjettum skole.

– Jeg tror ikke elevene helt vet hva de skal forvente, men vi ønsket å gjøre noe ut av det og vise dem, sier rektor Gunvor Alderslyst.

Solfestivalen har vært planlagt i en ukes tid, og elevene har også bidratt i forberedelsene.

– Alle elevene har vært med. De har laget blant annet filter til teleskopene og tatt med kake, sier naturfagslærer Lisa Ellen Thorsen.

88,6 prosent

Det var en stund uvisst hvorvidt man ville få med seg solformørkelsen i Asker og Bærum, på grunn av Ser mørkt ut for solformørkelsen . Skyene klarte imidlertid ikke å dekke til solen, og elevene fikk med seg det spesielle skuet, som det er 60 år siden sist det var på samme nivå.

Totalt ble 88,6 prosent av solen dekket av månen klokken 10.53. Og elevene å ut til å nyte øyeblikket.

– Elevene løper rundt med iPadene sine og zoomer inn, avslutter Alderslyst.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.