Skip to main content

Vekslende vær skaper utfordringer for strømannskapene

PLUSS OG MINUS: Vekslingen mellom kulde og mildvær har bidratt til å gjøre jobben med å strø til en utfordring.

Både Asker og Bærum kommuner sier det har vært vriene perioder med tanke på strøing denne vinteren. Men det er ikke flere enn før som klager.

– Det er ikke alltid vi treffer på halvtimen med strøing, og det er verst når det går fra hvit snø til mildt og glatt. Det er et vanskelig spill, hvor man må finne balansen, sier samferdselsleder Martinsen i Asker kommune.

– Hvis det strøs mens det er for mildt, detter grusen ned i isen. Og slik det er blitt nå, med klink hard issåle, fester ikke strøgrusen seg, sier Christian Strandenæs, tjenesteleder for vei og trafikk i Bærum kommune.

LES OGSÅ: Flere brudd i ben og armer enn på flere år

Dermed bekrefter de beskrivelsen til Wender Figved på Bærum sykehus – når det veksler mellom pluss- og minusgrader er det vanskelig å få til optimal virkning av strøingen, og Flere brudd i ben og armer enn på flere år .

Sjekker hver dag

– Det var noen runder hvor det brått ble glatt, men det fulgte vi opp raskt med ekstra strøing. Vi har også tilsynsmann, entreprenør og Asker drift som tar sjekkrunder og punktstrør om nødvendig, sier Martinsen.

I Bærum er det døgnkontinuerlig vakt som følger med på strøingen. På dagtid er det en veipatrulje som kjører rundt og punktstrør der det trengs, samt danner seg et bilde av forholdene.

– Det har helt klart vært størst problemer for de gående den siste tiden. Med den harde issålen nærmest danser strøgrusen rundt, sier Strandenæs.

Ikke flere henvendelser

Hverken han eller Martinsen har merket ekstra pågang av klager fra folk som synes det er dårlig strødd.

– Det er klart det kommer henvendelser når det blir glatt, men vi opplever ikke noe mer trykk enn tidligere, sier Strandenæs.

– Jeg sitter ikke med noe inntrykk eller tilbakemeldinger om at det har vært noe ekstra, supplerer Martinsen.

Strøing av veinettet  

Les flere artikler