Skip to main content

Veiding får 22. juli-jobb i direktoratet

NY JOBB: Politimester Torodd Veiding.
NY JOBB: Politimester Torodd Veiding.

Politimester Torodd Veiding fra Asker og Bærum Politidistrikt blir såkalt programdirektør i Politidirektoratet, med ansvar for å innføre ulike tiltak etter den harde 22. juli-kritikken mot politiet.

Veidings eget politidistrikt fikk hard medfart i Gjørv-rapporten på sensommeren. Nå skal altså politimester Veiding inn som direktør for politiets jobb med å forbedre arbeidet og innsatsen i krisesituasjoner.

Det såkalte endringsprogrammet som Veiding blir leder for, skal fange opp alle tiltak og forslag som er omtalt i Sønderland-utvalget, Politidirektoratets egen evaluering, Stortingets 22.juli-komité og ikke minst Gjørv-rapporten, ifølge en pressemelding på politi.no.

– Du har selv beklaget at det måtte en rapport til for å gjøre konkrete endringer i politiet, også i Asker og Bærum, etter 22.7. Hvorfor er du rett mann for jobben?

– Den vurderingen er det andre som har tatt. Det jeg kan si, er at jeg lenge har ment at politiet skal endre seg, og at jeg er sterkt motivert for oppgaven, sier Veiding.

Han sier at han sa ja til oppgaven etter å ha tenkt seg om og vært i dialog med POD i en uke.

– Da var rammene på plass slik at jeg kunne si ja, bekrefter Veiding.

Endre holdninger

– Gjørv-rapporten konkluderer med at kultur, holdninger og ledelse er et problem i politiet. Skal vi klare å endre kultur, må vi ha evne og vilje til å stå i dette over tid. Mange, både i politiet og eksternt, har store forventninger til oss, men alle endringer kan ikke skje over natten, sier den nye politidirektøren, Odd-Reidar Humlegård.

Veiding begynner i direktoratet 1.oktober, men skal allerede nå starte med de nye oppgavene.

– Jeg slutter som politimester 1. oktober. Oppgaven i POD tar mye lenger tid enn de halvannet årene jeg har igjen av åremålsperioden (som politimester i Asker og Bærum, red. anm.), sier Veiding.

Torodd Veidings andre periode som politimester i Asker og Bærum går altså ut i løpet av 2013.

– For oss har det vært viktig å få på plass en person som har solid og lang erfaring fra både politiet og Justisdepartementet, og i tillegg er han topp motivert for jobben, sier politidirektør Humlegård.

– Krever utholdenhet

Veiding skal også være et  bindeledd mellom direktoratet og politidistrikt og særorgan.

– I denne stillingen er det viktig at en kjenner etaten godt, og samtidig har tålmodighet og utholdenhet nok til å fullføre de krevende endringene vi skal gjennomføre på kort og lang sikt, sier Humlegård.

Det vil være politistasjonssjef Astrid Borge fra Nesøya som rykker opp i politimesterrollen fra 1. oktober, parallellt med at stillingen utlyses på vanlig måte.

LES OGSÅ: Politimesteren: – Rapporten skal bli hjemmelekse

LES OGSÅ: Slettet lydloggen fra 22. juli

Se også:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.