Skip to main content

Vått og kjølig før tørken vender tilbake

VANNET ER VEKK: Fossen ved Semsvannet i Asker er nå tørket inn. Bildet til venstre er tatt i helgen, det andre er fra april i år.

Det blir varmt de kommende dagene, men i helgen ventes noe regn og lavere temperaturer.

Fossen ved Semsvannet i Asker er tørket helt inn, og det er uvisst når vannet kommer tilbake, selv om det er ventet noen regnbyger over Asker og Bærum fra lørdag.

– Dette er et trist syn. Jeg går omtrent hundre runder rundt Semsvannet i året, og har aldri sett fossen så tørr som dette før, sier Lasse Løberg fra Nærsnes.

Han tok bilde av det tørre stryket og publiserte på Facebook nylig.

Vakthavende meterolog Marit Berger tør ikke si noe om når vannet er tilbake i fossen, selv om hun varsler regnbyger og kjøligere temperaturer i helgen.

– Hvor mye regn som kommer er vanskelig å si, sier hun.

LES OGSÅ: Politiet vil flytte drosjeholdeplass Brannvesenet oppgitt over alle som spør om de kan grille eller lage bål i skogen

Varmest fredag

Onsdag og torsdag blir det 30 grader og sol, mens fredag topper med godt over 30 grader. Fra lørdag ventes  kjøligere vær ned mot 20 grader og regnbyger frem mot tirsdag. Deretter vil det tørre og varme været fortsette.

– Vil det komme så mye regn at det hjelper på skogbrannfaren?

– Det er fryktelig tørt nå, og det må komme svært mye regn for å at faren for skogbranner skal avta. Det er dessuten vanskelig å si hvor mye regn som kommer med disse bygene. Det kan kanskje hjelpe en liten stund, før det blir tørke igjen.

LES OGSÅ: Fryktet skulptur var druknet person 

Les flere artikler