Skip to main content

Varsler nedbør og vanskelige kjøreforhold

VANSKELIG: Det blir vanskelige kjøreforhold fra natt til torsdag.

Nyt dagen i dag, oppfordrer meteorolog. Onsdag blir det et kraftig væromslag.

Det kalde, klare været som har preget de siste dagene, har sin siste dag i dag.

Onsdag vil det bli annerledes.

– Da kommer det inn flere skyer. Og enten sent onsdag eller natt til torsdag kommer det et kraftig nedbørsområde. Så det gjelder og nyte dagen i dag, det kan bli en stund til det blir så fint igjen, forteller meteorolog hos Storm, Lillian Bergheim.

I forbindelse med nedbørsområdet, kommer det også en varmluftsfront.

– Nedbøren starter nok som snø og sludd, men i løpet av torsdag formiddag vil dette gå over til regn, sier Bergheim.

LES OGSÅ: Snart kan du finne frem alpinutstyret 

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel der de advarer mot lokalt vanskelige kjøreforhold fra klokken 22 onsdag kveld og frem til fredag formiddag.

«Fra onsdag kveld lokalt vanskelige kjøreforhold pga. snø og etter hvert overgang til regn og temperatur rundt 0 grader», heter det i varselet.

Fra ned mot minus 10 grader i dag tidlig, vil gradene krype opp mot 0 onsdag og videre opp mot 5-6 varmegrader torsdag og fredag.

– Det ser ut som nedbøren vil fortsette utover torsdag og fredag, og kanskje også litt lørdag før det blir bedre. Men søndag kan det komme inn en ny runde med nedbør, opplyser meteorologen.

FIKK DU MED DEG? Desperate etter vinterdekk – må vente i tre timer 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.