Skip to main content

Vant Gullsekken

VINNER: Mats Grorud (31) fikk prisen overrakt av administrerende direktør Axel Krogvig i Norsk Tipping. FOTO: HELGE SKODVIN
VINNER: Mats Grorud (31) fikk prisen overrakt av administrerende direktør Axel Krogvig i Norsk Tipping. FOTO: HELGE SKODVIN

Den kulturelle skolesekkens pris Gullsekken gikk til regissør Kaja Wright Polmar fra Kolsås og animatør Mats Grorud (31) for animasjonsfilmen "Asylsøkere".

Gullsekken ble delt ut under Festspillene i Bergen i dag mandag. Det er Den kulturelle skolesekkens egen pris og deles ut for innsats med formidling av kunst og kultur i skolen. Beste skole og beste produksjon får hver 100.000 kroner.

Prisen for beste produksjon gikk til regissør Kaja Wright Polmar fra Kolsås som døde i fjor og animatør Mats Grorud (31) for den animerte kortfilmen "Asylsøkere".

- Fantastisk. Veldig hyggelig. Dette tror jeg Kaja hadde satt veldig pris på. For dette er hennes film. Hun hadde ideen, skrev manus og sto for regien, sier Grorud til Budstikka.

Han forteller at Wright Polmars utgangspunkt for å lage filmen var at hun syntes Norge har en for restriktiv asylpolitikk.

Om vinneren har jurymedlem Maj Britt Andersen fra Asker følgende kommentar:

- Denne produksjonen er velegnet for alle alderstrinn. Den er rørende, klok og morsom, og den tar opp et viktig tema. Kunstnerne som står bak produksjonen har noe på hjertet, og benytter de kunstneriske mulighetene til å fortelle dette, sier hun i en pressemelding.

Prisen for beste skole gikk til de fem skolene i Bamble kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.