Valgt til leder i Unge Venstre Akershus

Tiril Eid Barland (18) fra Jar går  i 2. klasse ved Valler videregående skole. Hun er opptatt av miljøspørsmål og er for medlemskap i EU.

Tiril Eid Barland (18) fra Jar går i 2. klasse ved Valler videregående skole. Hun er opptatt av miljøspørsmål og er for medlemskap i EU. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tiril Eid Barland (18) fra Jar er valgt til ny leder av Unge Venstre Akershus.

DEL

Tirild Eid Barland (18) fra Jar er valgt til ny leder av Unge Venstre Akershus.

Etter å ha vært nestleder i et halvt år, ble attenåringen lørdag valgt som ny leder i Venstres ungdomsorganisasjon.

– Jeg gleder meg veldig mye. Men det er nesten litt synd å bli valgt rett før sommerferien starter, sier den ferske lederen.

Sommerferien byr allikevel på politisk aktivitet for Barland. I tillegg til politisk sommerleir, skal tiden benyttes for å legge fremtidige planer for organisasjonen.

– Jeg er veldig opptatt av miljøspørsmål, og har vært aktiv i Natur og Ungdom i flere år, sier Barland som først fant Unge Venstre for et og et halvt år siden.

– Jeg klarte ikke å velge parti, men etter hvert fant jeg ut at både Unge Venstre og Venstres syn på miljø samsvarer godt med min egen overbevisning.

Styrke lokallagene

Noe av det første Barland skal ta tak i som ny leder, er å styrke Akershus-lagets politiske deltagelse når Unge Venstre skal vedta ny politisk plattform i oktober.

– I tillegg skal vi gjenopprette nye lokallag i Follo og Romerike. Jeg vil at vi skal være mer på banen politisk, sier Barland.

Aksel Danielsen (17) og Anette Axelsen (18), begge fra Bærum, ble også valgt inn i Unge Venstre Akershus nye styre.
 

Artikkeltags