Seks menn i kamp om plass

PÅ TOPP: Per Sletaune (63) fra Gullhella jobber som leder for Heggedal nærmiljøsentral og har tidligere vært mange år i bank.

PÅ TOPP: Per Sletaune (63) fra Gullhella jobber som leder for Heggedal nærmiljøsentral og har tidligere vært mange år i bank. Foto:

Per Sletaune har topplassen, men må kjempe mot fem andre om å representere Pensjonistpartiet i Asker kommunestyre etter høstens valg.

DEL

Partiet har nemlig kumulert hele seks kandidater. Det blir dermed opp til velgerne å avgjøre rekkefølgen. Det er ikke anledning til å stryke kandidater, men politikere man foretrekker kan gis personstemmer og slengere.

Uansett er det ingen selvfølge at Pensjonistpartiet overhodet kommer inn i nye Asker kommunestyre. Partiet fikk 521 stemmer og knep det siste mandatet i Asker i 2015. De stilte ikke liste i Røyken eller Hurum.

Vil heve statusen

Toppkandidat Per Sletaune er leder av Heggedal nærmiljøsentral. Han har ikke tidligere vært medlem av noe parti, men sier at han lenge har tenkt på å engasjere seg i lokalpolitikk. Da han så at Pensjonistpartiet annonserte blant annet i Budstikka etter kandidater og noen lurte på om det var noe for ham, meldte han seg til tjeneste.

Sletaune sier han spesielt er opptatt av trafikk og trafikksikkerhet, særlig på Røykenveien og gjennom Heggedal. Han mener også det trengs en styrking av pensjonistenes økonomi, levevilkår og status i samfunnet.

– Når man blir pensjonist, blir man ofte nedvurdert, sier han.

Bak Sletaune på valglisten følger: 2. John Arntsen (70) fra Sætre. 3. Leif Sigmund Hole (78) fra Spikkestad. 4. Kjell Sandanger (79) fra Torstad. 5. Frode Lerstein (67) fra Drengsrud. 6. Arne-Edvard Torvbråten (68) fra Slemmestad.

Sandanger er partiets representant i kommunestyret i dag, mens Lerstein har uoffisiell Asker-rekord i partibytter og nå går inn i sitt fjerde parti. Han ble for fire år siden innvalgt for Ap, byttet så til Frp, men meldte seg ut da han ikke nådde opp i Frps nominasjonskamp. Han satt deretter som uavhengig representant i Asker kommunestyre, men representerer nå Pensjonistpartiet sammen med Sandanger. Lerstein har dessuten tidligere representert Askers Grønne Venner.

Artikkeltags